FőképMár nagyon vártam a Hellsing harmadik kötetét, mert más, efféle izgalmas, pörgős cselekményű kiadványokhoz hasonlóan itt is pont félbeszakadt a sztori a legizgalmasabb résznél.
Természetesen ezúttal sincs másképp, úgyhogy már most feszülten várom, mi fog történni a folytatásban.
 
Alapjában véve a recept nem változott az első két könyvhöz képest. Kedvenc karaktereink most is adják a saját figurájukat: Alucard a hideg, mégis szimpatikus szörnyeteg képében tér vissza, társa, Seras Victoria továbbra is próbál jó maradni és küzd a benne rejlő vámpír ellen, míg Integra kemény kézzel irányítja szervezetét, aminek céljaiért képes bármit feláldozni.
 
A sztori is ott folytatódik, ahol a második könyv végén olyan hirtelen megszakadt. Hogy kiderítsék, mi áll a Millenium hátterében, Integra a tengerentúlra küldi leghatékonyabb fegyverét, Alucardot és vele Serast.

A csapat azonban egy gondosan felállított csapdába sétál bele, s már a hotelben rendőrkommandósok törnek rájuk. A könyv nagy részében ez az összeütközés követhető végig, ami valójában egy brutális leszámolás, majd végül feltűnik egy új, rejtélyes ellenség is.
 
Mindez persze sajnos a történet előrehaladásának rovására megy, de a kivitelezés mégis döbbenetes, és a sok akció és vérontás nagyjából kárpótolja az erre fogékony olvasót.

Mondhatnám, hogy a sok brutalitást valószínűleg nem lehet már felülmúlni, de nem mernék rá mérget venni, hiszen a mangák ilyen szempontból általában képesek meglepetést okozni.

Mindenesetre a következő könyvtől elsősorban azt várnám, hogy a cselekményben is történjen valamilyen előremozdulás, de emellett Tubalcain Alhambra és Alucard gigászinak ígérkező küzdelmének végkimenetele is kellően felcsigázta a kíváncsiságomat.
 
Hirano Kohta 1 év szünet után folytatta történetét, ennek ellenére lényegi változás mégsem történt.
A harmadik rész még az elődeinél is véresebb, ugyanakkor a mangaszerzőkre jellemző gyermeki látásmód is jelen van mind a szereplők jellemében és ábrázolásában, mind pedig a bújtatott képi viccekben és a csapongó történetmesélésben, amitől az embernek az az érzése támad, hogy itt és most bármi megtörténhet.

A legjobb pedig az, hogy meg is történik. A könyvet nem ajánlanám jó szívvel fiatalok számára a számtalan gyilkolási mód látványos bemutatása miatt annak ellenére, hogy valószínűleg az ő korcsoportjuk az igazi célközönség.