Főkép Valószínűleg nincs olyan civilizált ember ezen a földön, aki ne ismerne legalább egy dalt Johnny Cashtől. Bár jómagam régebben nem rajongtam különösebben a zenéjéért, amikor volt szerencsém látni az életéről készült mozifilmet, csak beszereztem egy válogatást a legjobb dalaiból, amit néha kifejezetten jó meghallgatni. Most pedig megjelent az önéletrajza is, ami szintén nagyon vonzott.
 
Ebben a könyvben Cash őszintén és nyíltan ír életéről, pályafutásáról és mindazokról, akik valamilyen szerepet játszottak az életében. A tisztességben megöregedett (és egészen élete végéig aktívan dolgozó) zenész megjárta a poklot és a mennyországot is, így aztán van miről mesélnie. Rövid, de épp elég bemutatkozás után sorra vesz minden fontos eseményt az életében, ami nekünk, rajongóknak, vagy egyszerű embereknek sok-sok érdekességet és hihetetlen történeteket tartogat.
 
A könyv elég kötetlen és hétköznapi nyelven íródott. Az egész olyan benyomást kelt, mintha egy távoli barátunk leült volna levelet írni, amiben elsztorizgat a vele megesett dolgokról és a végére érve tényleg úgy érezhetjük, hogy barátunkká válik, akit jól ismerünk és mindent tudunk róla, amit tudni érdemes. Csakhogy a legtöbb embernek nincs olyan barátja, aki olyan történetekkel, vagy érdekes adalékokkal szórakoztathatna, mint Johnny Cash.

Az 50-es évek második felétől aktívan és hivatásszerűen zenélő Cash a zeneipar legnagyobb legendáival (köztük Elvisszel) dolgozott együtt és kötött barátságot, de sikere révén több amerikai elnökkel is találkozott, egyikük pedig felesége révén még rokona is volt. Emellett vezetett tévéműsort, szerepelt filmekben, maga is forgatott egyet, híres volt jótékonykodásáról és reményt adott az embereknek zenéjével, vagy éppen több börtönkoncertjével. Természetesen mindezt bőven taglalja is a kötet oldalain, s mindenről, mindenkiről megvan a véleménye - és legalább egy kedves, vagy meghökkentő története.
 
Mindezek mellett őszintén és megbánóan ír drogfüggőségéről, ami csaknem a vesztét okozta; erős hitéről, aminek segítségével sikerült kigyógyulnia, és ami egész életében a jó irányba terelte. Mire a könyv végére érünk, egy igen tiszteletreméltó és tiszta szívű embert ismerhetünk meg, aki példaképként szolgálhat mindannyiunk számára, akinek sok munkával és akaraterővel sikerült elérnie céljait, segítenie másokon, akinek volt ereje a legmélyebb gödörből is kimászni és főleg zenéje révén legendává válni.