FőképKoltay Gergely a Kormorán alapítója, zeneszerző, filmrendező - hosszan sorolhatnánk, mi minden kötődik a nevéhez.
Nem ez az első alkalom, hogy a szerelemről szóló dalait, verseit összegyűjti, hiszen 1987-ben volt egy Szerelmes énekek című, gyönyörű szép Kormorán lemez is. Amihez az Őrizz meg engem nagyon is hasonlít, de ez teljesen új anyag. Egyben igazi különlegesség.

A valóban exkluzív kiállítású, fényes papírra nyomott, Szyksznian Wanda a képregényes és a szecessziós stílus keverékeként leírható illusztrációival díszített kötetben ott van minden vers és prózarészlet, amit megzenésítve a mellékelt CD-n meghallgathatunk.
A szerelem megannyi aspektusát felidézik e dalok, jót-rosszat, gyönyört és szenvedést egyaránt, és ezért igazán a felnőtt, érett közönség fogja értékelni ezt a kiadványt.

De ez a zene miatt is igaz, hiszen a lemezt Keresztes Ildikó énekével nyitó rocknótát (Veled leszek én) kivéve melankolikusabb, merengősebb, illetve kellemesebb hangulat uralja. A zene sokszor csak finom aláfestés, de ahol fontosabb szerep jut neki, ott is lágyabb, finomabb, sosem tolakodó.

A Kormoránra jellemző folkos hangzásvilág sem bukkan itt fel, bár talán akad egy-egy népzenei motívum. De nem is ez a lényeg.

Hanem az, hogy aki volt már szerelmes, megízlelte a legcsodásabb emberi érzés és állapot mennyeit és poklait, az érteni fogja e dalokat, melyeket olyan énekesek, színészek tolmácsolnak, mint pl. Szulák Andrea, Papadimitriu Athina, Gregor Bernadett, Csernák János, Gesztesi Károly, Demjén Ferenc vagy Horváth Charlie. Ez is jelzi, milyen színes, változatos anyag ez.

S bár a kiadvány ára relatíve magas, mind a külső, mind a tartalom okán nagyon is megéri.

Előadó:
Koltay Gergely és a Kormorán együttes

Közreműködők:
Benkő Péter
Bodnár Vivien
Csernák János
Demjén Ferenc
Farkasinszky Edit
Gesztesi Károly
Gregor Bernadett
Géczi Erika
Horváth Charlie
Keresztes Ildikó
Mr. Basary
Papadimitriu Athina
Sárközi Anita
Szulák Andrea
Tóth Renáta

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Veled leszek én
2. Mondd, gondolsz-e rám
3. Amikor eljöttél
4. Most még
5. Szemeid csillagok
6. Csillagok, fáklyák, világítótornyok
7. Csak egyszer úgy legyen
8. Szerelmem Afrika
9. Na még
10. Tudod, minden nehezebb most
11. Álmunk halála
12. Szeretlek akkor is…
13. Névtelen utazó
14. Életre élet jön
15. Őrizz meg engem
16. Még egy szó