FőképA Garness névre hallgató norvég formációt egy ikertestvér-pár - Ingelin Reigstad Norheim és Hildegunn Garnes Reigstad alapította. A hölgyek még csak 19 évesek voltak, amikor hivatásos zenésznek álltak.
A debütálásuk óta eltelt 5 év alatt nagy népszerűségre tettek szert szülőhazájukban és a tengerentúlon egyaránt.

A duó a popzene egy sajátos változatát játssza, ugyanis a popot folk és jazz elemekkel ötvözik. Általános tapasztalatom az, hogy a norvég előadók többsége a dalok anyanyelven történő megszólaltatására törekszik.
A Garness ilyen szempontból „kilóg a sorból”, ugyanis az album mind a 12 szerzemény angol nyelvű.

Szerzői oldalról a legkülönbözőbb felállásokkal találkozunk a számok között böngészve. Például a „Home”-ot Ingelin Reigstad Norheim egyedül jegyzi, a „Diggin’”-t a testvérpár közösen írta, a „Fireflies” esetén pedig még Torjus Vierli-t is bevonták a szerzői munkába. A végeredmény egy gazdag hangzásvilágú, könnyed produkció.

A repertoárban szereplő számok többsége rádióbarát kompozíció. A dalok közül sok még filmzeneként is sikerrel szerepelhetne, egy Bridget Jones naplója jellegű moziban abszolút megfelelő helyre kerülnének.
Sőt, a lírai hangvételű „Sweet Forgotten Dream” című szám köré egy kreatív rendező egy komplett filmet is tudna álmodni.

A „Typical You”, a „Diggin`” és a „Will I Ever” nagyon amerikai ízű számok, a zenei világuk egyértelműen arról árulkodik, hogy az előadók a tengerentúli közönségnek is szeretnének megfelelni.

Az előadók többször kinyilvánították már, mennyire fontos számukra, hogy zenekaruk úgy szólaljon meg, ahogy egyetlen másik sem.
Kezdettől fogva arra törekedtek, hogy egyből felismerhető legyen az, ha az ő zenéjük szólal meg. Ez valóban érezhető a hangszerelésen és a repertoáron is.

Előadók:
Ingelin Reigstad Norheim - ének, mandolin, akusztikus gitár
Hildegunn Garnes Reigstad - ének, dobok, autoharp

Közreműködők:
Torjus Vierli - zongora, ének, wurlizer
Torstein Lofthus - dobok
Tor Egil Kreken - basszusgitár
Kjetil Steensnaes - dobro gitár
Rahel Leiser - hegedű
Ida Kristine hansen - hegedű
Mari Marte Waaler Waervágen - cselló
Hanne Skelbred - brácsa
Rune Solberg - basszusgitár
Einar Olsson - dobok
Andreas Reigstad - szárnykürt
Magne Thormodsaeter - nagybőgő
Kristian Kvalvaag - mandolin

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Somehow
2. Typical You
3. Home
4. Need You
5. Fireflies
6. Diggin`
7. Sweet Forgotten Dreams
8. Comfort Zone
9. Will I Ever
10. I Don`t Expect You To
11. Back To You
12. In A Little While

Diszkográfia:
The Good or Better side of Things (2008)