FőképA „lányok” a csoportterápián ismerkednek meg egymással. Első ránézésre semmi kivetnivaló nincs bennük, ám ahogy fokozatosan megismerjük furcsaságaikat, megértjük, miért van szükségük szakértő segítségére.

Jane saját bevallása szerint úgy néz ki, mint egy alulfejlett tinédzser túlméretezett szemüvegben.
Főállásban aktuárius (biztosítási matematikus), emellett rendszeresen foglalkozik az öngyilkosság elkövetésének különböző módozataival (egyelőre még csak elméletben). Csúnyán átverte egy pasi, akibe sajnos beleszeretett, ezért a szakítás után is rendszeresen „kémkedett” utána.

Suzanna (vagy ahogy a lányok egymás között elnevezték, Hantás) göndör, vörös hajú, zöld szemű szépség.
Főállásban ápolónő egy kórház baleseti osztályán. Ezen kívül odaadó szeretettel viseltetik imádott palotapincsije iránt. Úgy is lehetne mondani, hogy a kutyája kedvéért feladta az emberi kapcsolatokat.

Laura szabadúszó újságíró, aki rendkívül okos (olykor kibújik belőle értelmiségi gőgje), ám a megjelenése alapján (óriási orrkarika, bőrszerkó) meglehetősen nehéz komolyan venni. Viszont hihetetlen tapasztalattal rendelkezik az egyéjszakás kalandok terén.

Natasha csinos afro-amerikai nő, aki első látásra a nyugalom és kiegyensúlyozottság mintapéldánya. Ám a valóságban ő a legirracionálisabb félelmekkel rendelkező nő, akiről eddig hallottam. Egyébként rögeszméje egy közeledő világméretű katasztrófa.

Bethany negyvenes elvált asszony, aki még mindig az anyjával él, aki mindig megmondja neki, mit és hogyan gondoljon vagy tegyen valamit.
Néha olyan, mintha valahol, valamikor visszamaradt volna a mentális fejlődésben. Úgy öltözködik, és sokszor úgy is viselkedik, mint egy önfeledt bakfis.

Valentine kivételesen nagy termetű nő, aki nagyon szégyenlős, és legtöbbször a saját árnyékától is halálra ijed. Ha ideges, vagy zavarban van (ilyen elég gyakran előfordul vele), minden ehetőt magához ragad és elfogyaszt.
Ha valami gusztusos kaját lát, tízből kilencszer enged a csábításnak.

Ivy kivételesen gyönyörű ám, ám egyetlen olyan testrésze sincs, amit ne alakítottak volna át plasztikai sebészeti eljárások sorozatával. Ha egy kicsit rosszkedvű, vagy bármilyen problémája van, átszabat magán valamit. Ja, soha nem dolgozott, és éppen válófélben van.

Dr. Hensen az az ember, aki megtervezte és megszervezte a 34 és 45 év közötti, egyedülálló, elvált vagy megözvegyült, gyermektelen, intim kapcsolatokat teremteni képtelen nők számára a csoportterápiát, mert ezt a témát választotta készülő disszertációjának.

Mind a hét lánynak megvannak a maga komplexusa és problémája. Ha a kezdeti ellenségeskedés és bizalmatlankodás után képesek lesznek őszintén megnyílni egymás előtt, és meg tudják beszélni a dolgokat, mindannyian sokat tanulhatnak a csoportterápián. Még akár olyan áron is, hogy időnként meglehetősen vad kalandokba keverednek.

Első olvasatban szórakoztató és egyben mélységesen felkavaró történet olyan nőkről, akik akár saját hibájukból, akár önhibájukon kívül komoly mentális problémákkal küzdenek, de legalább már eljutottak arra a szinte, hogy merjenek külső segítséget kérni. Ki tudja, talán életre szóló barátokat is találhatnak…