FőképAvril Lavigne áttörését követően egyre több banda próbálkozik a jellegzetes észak-amerikai punk-rock alapjaira épített zenékkel. Sokaknak, például a lassan itthon is tini kedvenccé váló Paramore-nak, sikerül is túllépniük az egyszerű epigonszerepen.

Eredetiség - vagy eladható külső - nélkül viszont legfeljebb ideig-óráig tart a siker. Ahhoz pedig, hogy bárki kiríjon a tucatzenekaroknak a mélyben igencsak monoton színkavalkádjából, valamiféle vérfrissítésre van szükségük.

A meglehetősen sok asszociációt gerjesztő nevű Less Than Famous a dallamos halálmetálban találta meg ezt a külső, élénkítő forrást.
A magukat poszt-emo punk zenekarként kategorizáló Inamorato feloszlása után az American Idolban (a Megasztár eredetijében) feltűnt Tora öt fiúval társult, hogy létrehozza ezt a bandát, akikkel érzésem szerint összejöhet az, amiről sok társuk még csak nem is álmodhat: igazán új színnel gazdagítani a zeneipar palettáját.

Tora kissé nazális, ettől, no meg rendkívüli erejétől egyéni (értsd: nem Avril-es) hangját néhol tiszta tónusú indie-gitár, más helyeken ordítós, zúzós metál ellenpontozza, hogy végeredményként valami egészen különlegeset, bár talán még nem száz százalékig kiforrottat, hozzanak létre.

Első, négyszámos EP-jük fényesen bizonyítja, hogy jó kezekben (és jó torokkal megáldva) mekkora lehetőségek rejlenek egy efféle zenei kombinációban.
Elég meghallgatni a „Burnt Out On Winning”-et, hogy tudjuk, a helyes irányban indult el a csapat, de a „Laid Upon Thin Glass”-ből is annyi energia árad, hogy nehéz nem elsodortatni magunkat vele.

És bár a változatosság, a tempóknak és ritmusképleteknek az extrém metálban megszokotthoz hasonló variálása terén még van mit fejlődniük, meggyőződésem, hogy a Less Than Famousben több rejlik egyszerű ígéretnél.
Egyszóval egyáltalán nem csodálkoznék rajta, ha még sokat hallanék ezekről az arizonai srácokról.

Addig is meghallgathatjuk a dalaikat a zenekar MySpace-es profilján, a vállalkozóbb kedvűek pedig akár meg is rendelhetik az EP-t a CDBaby internetes honlapon.

Az együttes tagjai:
Tora - ének
Mattt - billentyűk, gitár, ének
Josh - gitár
Jesse - basszusgitár, ének
Christian - gitár
Jared - dob

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Without Restraints
2. Laid Upon Thin Glass
3. Slow Motion Heart Attack
4. Burnt Out On Winning

Diszkográfia:
LessThanFamous (2008) - EP