Főkép„Karácsony első napján tizenhárman haltak meg Miamiban. Ketten az autópályán balesetben, az ünnepi mámornak és a józan ítélőképesség hiányának köszönhetően vesztették életüket. Egy személy a zárlatos karácsonyi égők, egy másik pedig egy futballmeccs feletti heves vita áldozata lett.
A többi kilenc halott Homestead külvárosában, egy roncstelepen gyülekezett.”


Ezekkel a sokat mondó sorokkal kezdődik a kanadai Donn Cortez (eredeti nevén Don H. DeBrandt) harmadik magyarul megjelent regénye, amelyben komoly szerep jut egy, az Ünnepi rémálom című regényben megismert szereplőnek.
Abdus Sattar Pathan akkor megölt egy FBI-ügynököt, de sajnos a Miami-Dade megyei Bűnügyi Labor munkatársainak semmit nem sikerült rábizonyítaniuk.

Ám Horatio nem az az ember, aki könnyen feladja, illetve aki futni hagy valakit, akiről tudja, hogy bűnös. És ez a társaira is igaz. Tehát amikor rájönnek, hogy a roncstelepi mészárlás során talált nyomok Pathanhoz vezetnek, kétszáz százalékos erőbedobással kezdenek dolgozni az ügyön.
Ám megint úgy tűnik, hogy lesre futnak, hiszen fő gyanúsítottjuknak a mészárlás idején a helyszíntől több mérföldnyire éppen fellépése volt, ahol legendás bűvészmutatványaival kápráztatta el a közönséget.

Az egyértelmű, hogy egy ember nem lehet egyszerre két helyen. Mint ahogy az is, hogy egy veszélyes nemzetközi terroristával van dolguk, aki valami igazán nagyszabású merényletre készül.
Vajon igaza van Horatioéknak, és Pathan, valamint a Nyúl néven elhíresült terrorista egy és ugyanaz a személy? És vajon milyen ördögi tervet eszelt ki?

Nem egyszerű a helyzet, mint ahogy Horatio sem egyszerű eset. Sőt, csapatának tagjai is leginkább a vérszagot kapott vadászkutyához hasonlítanak. Akik nem fejjel mennek a falnak, hanem használják az eszüket.
És éppen ezért van esélyük megakadályozni a katasztrófát. Bár arra senki semmiféle garanciát nem adhat, hogy mindenki sértetlenül megússza…

Mivel nem olvastam eredetiben, nem tudom, hogy maga a regény jó, vagy a fordítás. Azt viszont tudom, hogy nekem tetszik, amit a szerző művel.
És nagyon remélem, hogy valamelyik vállalkozó szellemű kiadónak köszönhetően idővel a többi sci-fi, fantasy, horror és cyberpunk művét is olvashatjuk majd magyarul.