FőképHa elsőként az „All I Have To Do Is Dream” című Everly Brothers örökzöld feldolgozását hallom a Corr testvérektől, bármily lélegzetelállítóan gyönyörűek is a lányok (Jimnek valahogy nem sikerül megmozgatnia a fantáziámat), s bármily híres is a közreműködő Laurent Vaulzy, sohasem szeretem meg az MTV és a VH1 üdvös tevékenységének köszönhetően talán legnevesebb - még a kamaszok körében is ismert - ír formációt.

Annál nagyobb kedvvel hallgatom viszont, akár századszorra is, az olyan sokat, ámde megérdemelten futtatott slágereket, mint a „Runaway”, a „Summer Sunshine” vagy az „Angel”.
Sőt, rögtön az Everly Brotherses nyálcsöpögtetés után egy sokkalta líraibb, melodikusabb, mégis összehasonlíthatatlanul megkapóbb, szépségével valóban szívünket megszólító duettet válogatott be a kiadó e végsőnek, tökéletesnek felcímkézett kompilációba, és ez a dal akkor is visszaadná Corrékba vetett hitemet, ha az imént említett sikerdalokról teljesen megfeledkeztek volna.

A Corrs egyediségét az ír népi hangszerek - a hegedű, ír furulya, és a bodhránnak nevezett furcsán széles és lapos dob - keverése adja a populáris és rockzenék bevett instrumentumaival, mindenekelőtt a nem egy nótában torzítóval megszólaltatott elektromos gitárral.
A stíluskeverés különösen hatásos a mexikói ritmusokat s dallamokat az ír kocsmazenével fúziós konyha módjára összevegyítő „I Know My Love”-ban.
S szerintem ugyanitt, no meg a megunhatatlan „Summer Sunshine”-ban érvényesül leginkább Andrea Corr bakfislányosan mesterkéletlen, angyalian cirógató hangja.

Felmerülhet viszont a kérdés, hogy a zenekar igazán fanatikus, minden Corr-lemezt, kiadványt gyűjteményükben tudni akaró rajongóin kívül miért is érdemes épp ezt az albumot beszerezni.
Hogy miért? Mert ahogy a cím is ígéri, ez a válogatás valóban a négyes eddigi dalainak színe javát gyűjti egybe, a slágerekhez pedig néhány különlegességet, mint amilyen a Bonóval együtt énekelt „When The Stars Go Blue” vagy a Ronnie Wooddal együtt rögzített „Ruby Tuesday”, tesz hozzá.

Akárcsak egy véletlenszerű lejátszásra állított korongváltós kompakt diszk-lejátszó, új és új meglepetés ér minket, jó esetben még a sokadik meghallgatásra is, azzal a bónusszal, hogy - egy kivétellel - valóban csupán a legjobbra sikeredett számokkal találkozhatunk.
Habár, ha jobban belegondolok, Corrék eleven, vidám zenéje mellett nehéz lenne unatkozni, akárcsak egyetlen dal erejéig is.

Az együttes tagjai:
Jim Corr - gitár, billentyűs hangszerek, zongora
Sharon Corr - hegedű, vokál
Caroline Corr - bodhrán, zongora, vokál, tamburin, ütős hangszerek
Andrea Corr - ének, vokál, ír furulya

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Goodbye (2006 remix)
2. Forgiven Not Forgotten
3. Dreams (Tee radio remix)
4. Radio (unplugged)
5. When The Stars Go Blue (Bonóval)
6. Only When I Sleep
7. Breathless
8. So Young (K Klass remix)
9. Runaway
10. Summer Sunshine
11. What Can I Do (Tin Tin Out remix)
12. All I Have To Do Is Dream (Laurent Vaulzyval)
13. No Frontiers (Sharon és Caroline duettje)
14. Angel
15. Old Town
16. Ruby Tuesday (Ronnie Wooddal)
17. Haste To The Wedding
18. I Know My Love (The Chieftainszel)
19. Brid Og Ni Mhaille
20. Toss The Feathers

Diszkográfia:
Forgiven, Not Forgotten (1995)
Talk On Corners (1997)
The Corrs - Live (1997 - élő)
The Corrs Unplugged (1999 - élő)
In Blue (2000)
The Best Of Corrs (2001 - válogatás)
VH1 Presents: The Corrs, Live In Dublin (2002 - élő)
Borrowed Heaven (2004)
Home (2005)
The Corrs: Dreams - The Ultimate Corrs Collection

Kacsolódó írások:Andrea Corr: Ten Feet High