Főkép

Mivel az angolszász országokban tradicionálisnak számító karácsonyi dalokat, mint amilyen a „Silent Night”, a „Little Drummer Boy” vagy a „White Christmas” sokan és sokszor feldolgozták már, nehéz olyan alkalmi összeállítással előállni, ami kellően átadja ehhez a meghitt ünnephez társítható hangulatot, mégsem ismétli a korábbi gyűjteményeken fellelhető számokat.

A Warner Music Hungary idén a megváltó eljövetelét dicsőítő hagyományos dalok helyett a karácsonyhoz többnyire érintőlegesen, szövegében vagy témájában kapcsolódó slágereket válogatott egymás mellé, melyek mindegyike valamiképp - lassan hömpölygő merengésében, éteri tisztaságában vagy éppen a szeretet erejét dicsőítő himnikusságában - erősíti a borongós téli hétköznapok és az év végi hajtás utáni együttlét bensőséges atmoszféráját.

Míg Chris Rea karácsonyi hazatérése inkább vidámságot sugall, addig Phil Collins gyönyörű szerelmi balladája, az „Against All Odds” és Mike Oldfield lélegzetelállítóan szép „The Inner Child”-ja a töprengést, az életünk és hitünk feletti elmélkedést hivatott elősegíteni.

Találhatunk még az albumon olyan örökzöld - legalább a metafora kapcsolódjon a karácsonyfához! - klasszikusokat, mint Randy Crawford „Knockin’ On Heaven’s Door”-ja vagy Percy Sledge „When A Man Loves A Woman”-je.

És ami talán mindennél fontosabb, a lemezt jövőre is bármikor elővehetjük, hogy meghallgatásával felidézzük az elmúlt karácsony legszebb, legmaradandóbb pillanatait, mivel a dalok önmagukban is kellemesek és maradandó értékűek, hisz’ némelyik már hosszú évek, évtizedek óta közismert, másoknak pedig legalább ugyanilyen hosszan tartó népszerűség jósolható.

A lemezen elhangzó számok listája:
1. Chris Rea - Driving Home For Christmas
2. Randy Crawford - Knockin’ On Heaven’s Door
3. Phil Collins - Against All Odds
4. Natalie Cole - Merry Christmas Baby
5. Percy Sledge - When A Man Loves A Woman
6. The Drifters - Save The Last Dance For Me
7. Laura Branigan - Power Of Love
8. Mike Oldfield - The Inner Child
9. Sarah Brightman - Heaven Is Here
10. Simply Red - Stars

Eddig az alábbi karácsonyi lemezekről írtunk:

Nox: Karácsony
Diana Krall: Christmas Songs