FőképMia Thermopolis szerint nincs szörnyűbb dolog, mintha valaki százhetvennyolc centi magas, lapos a melle, seszínű a haja, elsős a gimnáziumban, bukásra áll matematikából, az anyukája a matektanárával jár, és ő Genovia koronahercegnője. Legalábbis így gondolta akkor, amikor A neveletlen hercegnő naplója 1-ben megismerkedtünk vele, és nem mindennapi helyzetével.
Mostanra annyiban módosultak a dolgok, hogy Mia anyukája terhes a lánya matektanárától, Grandmere főműsoridős tévéinterjút szervez a genoviai koronahercegnő népszerűsítésére, valamint egy titkos imádó rejtélyes leveleket küldözget. Ha ez így megy tovább, Mia hamarosan becsavarodik.

Pedig arról még nem is beszéltünk, hogy a rettegett özvegy hercegné a maga határozott módján nekiáll megszervezni Mia anyukájának esküvőjét. Persze az egy cseppet sem érdekli, hogy az érintettek nem kérnek a hétmérföldre szóló királyi esküvőből. Hiába, nem csupán koronahercegnőnek lenni nehéz…
Persze a Grandmere által megkövetelt illemtanórák sem szünetelnek, ami tovább nehezíti Mia egyébként is zavaros életét. Hiába no, nehéz feldolgozni a hirtelen jött mindenféléket. Főleg egyedül, hiszen az ominózus tévéinterjú után vannak, akik nem állnak szóba vele. Többek között a legjobb barátnője sem, akit egy ártatlan kijelentéssel ország-világ előtt sértett vérig.

De ki a fene küldözget neki szerelmes leveleket? És miért nem fedi fel a kilétét? Miért kell ilyen titokzatosnak lennie? Mivel a szerelem, illetve annak hiánya rendkívül fontos szerepet tölt be a tinilány életében, érthető, ha elég sokat lamentál a témán.
Persze csak akkor, amikor éppen nem azon retteg, mi lesz a Grandmere által szervezett pompázatos esküvővel; vagy éppen nem a legjobb barátnője, illetve vidéki unokatestvére körül száguldoznak a gondolatai. Akik néha hosszú órákra eltűnnek, és akkor sem adnak magyarázatot furcsa viselkedésükre, amikor végre előkerülnek.

Nem csoda hát, ha Mia néha úgy érzi, megbolondul. Hiába no, nincs ő még felkészülve erre az egész hercehurcára. Hiszen ő még csak egy tizenéves tini, aki szeretne minden szempontból normális lenni, és normális életet élni. Persze ehhez újjá kéne születnie, amire pillanatnyilag nem sok esély van. Így hát minden marad a régiben… Vagy mégsem?

Aki szeretne hírlevelet, képeslapot vagy autogramos Neveletlen Hercegnő posztert, az alábbi címre küldhet megcímezett és felbélyegzett válaszborítékot: 532 La Guardia Place, +359, New York, NY10012.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:A neveletlen hercegnő naplója 1.
A neveletlen hercegnő naplója 2 - Reflektorfényben
A neveletlen hercegnő naplója 3. - A szerelmes hercegnő

Kapcsolódó írás:Neveletlen hercegnő 2. - Eljegyzés a kastélyban (DVD)