FőképA kezdőkkel néha baj van! Ez a megállapítás eredményezte Stephen Decker utazását Olaszországba. Pedig pár nappal a negyvenedik születésnapja előtt egyáltalán nem kívánta az efféle kiruccanásokat.
De ha az ember egy igazán titkos amerikai szervezetben dolgozik, bizony előfordulnak váratlan megbízások. Most éppen egy igen fontos ember csemetéjét kell megfigyelnie és pátyolgatnia, aki terroristák után kutat Rómában, hogy aztán rövid úton végezzen velük. Ez eddig szép és jó, csak van pár apró bibi.

Az ügyet intéző kezdő (neve legyen Brian) nem képes profi munkát végezni. Hibát hibára halmoz, ráadásul képtelen beismerni saját hiányosságait. Ha nem tartanának a papája hírnevétől (és kérdéseitől) már biztosan kirúgták volna.
A kissé baljós előjelek után igazi katasztrófa történik. A kezdő hihetetlenül ostoba módon a terroristákat fogadja fel önmaguk elpusztítására. Akik persze nem hagyják ki a remek lehetőséget, s rendeznek egy szép tűzijátékot.
Az eredmény számos halott, a szóba jöhető gyanúsított pedig Brian. Szegény Stephen futkoshat az éjszakában, hogy valamiképpen elsimítsa az ügyet. Nem jelent könnyebbséget számára az apa felbukkanása sem. Sőt…

Amikor aztán a terroristák ügyessége miatt a fiú „csak” életveszélyesen meglövi pisztolyával saját apját, betelik a pohár. Mármint Stephennél. A szervezet csupán vizsgálatot indít. Az eredmény hallatán Stephen azonmód beadja a felmondását, és távozik a testületből.
Ugyanis őt teszik meg bűnbaknak. Őt, aki megpróbálta helyrehozni a hibát. Elege van az egészből, s úgy dönt, ideje élni. Mert eddig csak utazott és igyekezett életben maradni. Fiatal még, igazán kezdhetne magával valamit. De mit? Hol? Kivel?
Egyáltalán lehetséges csak úgy kiszállni a titkos ügyekből? Nem ilyenkor szokták elhallgattatni az ügynököt – örökre? Stephent – legnagyobb szerencséjére – nem akarják megölni, úgyhogy csak magával és a jövőjével kell törődnie.

Kezdésként házat vásárol az ország másik végében, majd ingatlanügynök lesz. Békésen éldegél, amikor egy szép napon találkozik egy nővel. Pontosabban fogalmazva a Nővel, akinek láttán felgyorsul a szívverése. Na itt kezdődnek a bonyodalmak.

A Tagadás David Morrell azon korszakából származik, amikor már egészen jó befejezéseket kerekített a regényei végére. Ennek a ténynek – és a történetnek – köszönhetően élvezetes az összhatás. A Testőr persze továbbra is utolérhetetlen, de ez az írás szorosan ott van a nyomában.

Eddig a szerző alábbi regényeiről írtunk:Rambo
Elszántan
Tagadás
Kettős látás
Settenkedők
 

Életrajz:David Morrell életrajz