FőképA szerzőről előljáróban annyit érdemes tudni, hogy repülős könyveiben a csúcstechnológia gyakorlati alkalmazása keveredik a világ változatos katonai erővel bíró hatalmaival vívott, a nyilvánosság bevonása nélkül zajló pofozkodásokkal.
Ebben a regényében szakít saját hagyományaival, és félig-meddig hátat fordít a katonai szálnak. A titkos kísérleti telepek helyett inkább a civil hétköznapok kerülnek előtérbe, egészen pontosan Sacramento városának viharos hetei.

Más megközelítésből családregénynek is titulálhatjuk a könyvet, mivel főként két testvér (Partick és Paul McLanahan) tetteiről szól.
Patrick neve az ismerősebb – köszönhetően a szerző korábbi műveinek –, hiszen hosszú évek óta a légierő kötelékében teljesített szolgálatot, egészen a balsikerű kínai kalandig, ami után feleségével együtt leszerelt.
Azóta a civilszférát erősíti a Sky Masters Inc.-nél, továbbra is szigorúan titkos minőségben.

Öccse Paul, történetünk kezdetén már befejezte a rendőrtiszti iskolát, és éppen arra készül, hogy a családi hagyományokat követve rendőrként szolgálja a közt. Egyszóval mindenki boldog és elégedett.

Ám Paul első munkanapja heves lövöldözésbe torkollik, amikor járőrtársával bank, jobban mondva bevásárlóközpontrablókba botlanak. Az esélyek egyenlőtlenek, a rend őrei pisztollyal és puskával próbálják feltartóztatni a túlerőben lévő banditákat, akik sokkal jobb fegyverekkel rendelkeznek, és előre kidolgozott terv szerint ténykednek.

A végeredmény három halott és számos sebesült a jófiúk oldalán, az utóbbiak közé tartozik Paul is, aki bal kezével fizet bátorságáért. Ettől viszont alaposan bepöccen a bátyja, s mivel a nyomozás nem halad előre, saját módszereivel és eszközeivel lát neki az igazságosztásnak. A további események kitalálása nem hiszem, hogy bárkinek is gondot okoz.

Természetesen nem is arról van szó, hogy a szerzőtől a műfaj (akcióregény) megújítását várnák, és különösebben szapulni sincs miért. A történet kiszámíthatóságát ellensúlyozzák a technikai részletek és a katonaság bennfentesként való szerepeltetése.
Az mondjuk igaz, hogy nem ez a legjobb regénye, a Harcra született szerintem például minden szempontból sokkal jobban sikerült.

Eddig a szerző alábbi könyveiről írtunk:Páncél
Dreamland - A bázis