Főkép

5. A www.ekultura.hu-val kapcsolatban mit vársz a jövő évtől?

Galgóczi Tamás, szerkesztő:
Mondanám, hogy kevesebb tennivalót, de erre kevés lehetőséget látok. Amit viszont egyértelmű célként tudok megfogalmazni, az a még nagyobb ismertség elérése. Ezt meglátásom szerint újabb szerkesztőségi tagok bevonásával/felkutatásával, valamint a meglévő kapcsolataink kibővítésével – és nem utolsó sorban továbbra is jó könyvek/filmek/egyebek ajánlásával érhetjük el. Vár ránk a munka a kertben – vagy mi a szösz.

Mezei Attila, szerkesztő:
Erre a kérdésre adott válaszom óhatatlanul vissza fog kanyarodni a 3. kérdéshez.
Mindenféleképpen szeretném, ha megnövekedne az alkotógárda. Ez elég sok tehertől szabadítana meg párunkat. Ez itt nem a sírás helye, de néha tényleg százfelé szakad az ember, és még ott van oldal is, amivel foglalkozni kell. Szóval, ha lenne még pár emberke, akiktől kapnánk különféle anyagokat, akkor azzal jelentősen beljebb lennénk időben.
A technikai háttér megváltozása a másik dolog. A jelen helyzetet elég speciálisnak érzem, ezt megváltoztatni csak úgy lenne érdemes, ha a változtatás nem okoz egyik félnek sem semmilyen problémát (na, ez most rém diplomatikus volt). Valamint az is kérdés ugye, hogy mire tudnánk a meglévő dolgainkat változtatni. Értelemszerűen, csak olyan változás elfogadható részemről, amely sem nekünk, sem partnerünknek nem okoz gondot, problémát.
Tehát, szeretném ha változna a helyzet, de nem szeretnék semmiből sem sértődést, vagy haragot.
A harmadik rész (és bocs, hogy nem az elejére került) a látogatottság. Az szeretném, ha elérné a négy számjegyet napi szinten. Az úgy már nagyon cool lenne nekem. Most is tök oké a dolog (hiszen ennyi emberre sem számoltunk, az pedig, hogy fenn tudjuk tartani napi szinten, az egy külön siker), de ha sikerülnének a bővítések, az automatikusan hozza a több látogatót. Szerintem.
A negyedik dolog az szorosan összefügg a harmadikban vázoltakkal. Ez pedig a köztudatba bekerülés. Erre ugye most is számos példa van, de itt egy öngerjesztő folyamat rajzolódik ki nekem. Ha ezen a színvonalon dupla ennyi anyagot tudnánk egy nap közzétenni, az mindenféleképpen a különböző mérőszámok emelkedését mutatná, hiszen több dologból lehetne választani, mint most.
A minőség viszont nagyon fontos számomra. Nem a tömegtermelés elérése a cél, az nem a mi profilunk. Azt hiszem létrehoztunk egy optimális szintet, amit be tud fogadni egy rendkívül széles spektruma az embereknek és nagyon remélem, hogy ez a jövőben is így fog maradni.

Galamb Zoltán:
Elsősorban nagyobb olvasottságot és népszerűséget. Örülnék, ha a www.ekultura.hu híre elterjedne a középiskolások körében, akik már kellő műveltséggel rendelkeznek, ugyanakkor eléggé nyitottak még ahhoz, hogy a kultúra egymástól meglehetősen távol eső szegmenseiből egyaránt be tudják fogadni az általunk ajánlottakat. Személy szerint pedig örülnék, ha a jövőben rendszeresebben tudnék hozzájárulni a kulturális adatbázis bővüléséhez, és egyebek mellett minél többet írhassak klasszikus zenéről is, ami különösen közel áll a szívemhez.

Sivadó Ákos:
Hogy mit várok? Még több színvonalas, a kulturális élet minél nagyobb területét lefedő írást, amik még több emberhez juthatnak el – mert remélem, hogy szélesedik az olvasótáborunk az idő folyamán, s azt is remélem, hogy jövőre még többen lesznek olyanok, akik maguk is hozzá kívánnak járulni az oldal színesebbé tételéhez!
A magam részéről igyekezni fogok, hogy olyan alkotásokra hívjam fel az olvasók figyelmét, amik nem biztos, hogy eljutnának hozzájuk a tömegtájékoztatáson keresztül. Remélem sikeres és élményekben gazdag év elé nézünk, amit még sok hasonló követ majd! :)

Roboz Gábor:
Ezen még nem gondolkodtam. Igazából egyszerű: folytatni azt, amit elkezdett. Folyamatosan bővülő kínálat, lelkesedés, továbbra is :), és reklám. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen béna, de nem találkoztam még sehol (se neten, se offline) az oldal promociójával (mármint egy egyszerű link-kel!), márpedig ez szerintem alapvető lenne. Persze ha igazából gőzerővel megy a promo, csak én nem tudok róla, légyszi homályosítsatok fel! (Jó, most eszembe jutott az Agave oldal, ahol a hírekben feltüntetik a cikkek lelőhelyeit. Oké, ez egy.)
(És még azt várom a jövő évtől, hogy sikerüljön már normálisan elosztani az időmet, hogy összejöjjön a heti egy ismertető küldése...)

Bankos Szilvia:
Még több hasznos és érdekes írást, minél több látogatót, gyakoribb „szerkesztőségi megbeszélést” (többek között azért is, hogy egymást jobban megismerjük), és esetleg valami honoráriumot.

Balázs Péter:
Hogy felkészüljön a 2006-os évre is. Továbbá túlélést, és idegösszeroppanás-mentes főszerkesztőt.

Uzseka Norbert:
Remélem, a lap - underground mivolta ellenére - elér egy magasabb ismertségi és elismertségi szintet. Nyilván nem várhatom, hogy a „nagyok” hegemóniáját megtörheti az oldal, de abban bízom, hogy „szájról szájra” terjed majd a (jó)híre.