Főkép

Mindannyian szeretünk győzni. A szerző arra vállalkozott, hogy elméleti és gyakorlati tudását olyan formába önti, amivel ebben segítséget nyújthat minden igazgatónak, menedzsernek, és (nem tévedés) családfőnek is. A könyv vezérgondolata szerint az emberek megértése és a velük fenntartott aktív kapcsolat, az önkritika, a bátorság, a fegyelem, az akaraterő és az elkötelezettség elengedhetetlen feltételei a vezetői sikernek. Manapság, amikor az üzleti világot a bizonytalanság jellemzi, amikor a munkahelyi biztonság fogalma lassan értelmét veszti, amikor a társadalom lassan elöregszik, és egyre több az éhínségtől és a természeti katasztrófáktól sújtott ország, nagyon nehéz bármiféle megoldást nyújtani.

Wess Roberts azonban azt állítja könyve előszavában: „Meggyőződésem, hogy e könyvben kifejtett módszerek és elvek, túl azon, hogy növelik az egyének és szervezetek nyerési esélyeit, csökkenthetik, vagy akár ki is küszöbölhetik a kilencvenes évek és az azt követő idők üzleti csatáinak veszteségeit.”

 

A könyv tehát – mint ahogy arra a címe is utal – ténylegesen a győzelemről szól. Arról, hogy az üzleti nyerés minden esetben jó csapatmunka eredménye, ahol a kiemelkedő teljesítményre képes személyek (törzsfők) maguk köré válogatják azokat az embereket, akik képességeik maximumát tudják és akarják nyújtani (harcosok).

A könyv egyes fejezetei úgy követik egymást, ahogy azok a történelmi események, amelyek Attila egy-egy képzeletbeli előadásának tapasztalati hátterét képezik. A helyszín vagy a tábortűz környéke, vagy az etzelnburgi fakastély gyűlésterme, ahol mindegyik beszéd egy maximával zárul, amelyben Attila kiemeli a kulcsfontosságú dolgokat és összefoglalja az elhangzottakat.

Az utolsó fejezet (Törzsfőnek lenni – A vezetői betegségek és gyógymódjaik) olvasása közben egyes olvasók biztosan fészkelődni kezdenek majd, amikor a leírtakban saját problémáikra ismernek. Érdekes, és felettébb hasznos olvasmány, ami újabb bizonyítéka annak: van mit tanulni a történelemből.