Főkép

Victoria Shepworth Ausztráliában él, diplomás, és jelenleg reklámíróként tevékenykedik. A munkahelyi karrier helyett inkább normális párkapcsolatot szeretne. Talán ha nem a magára aggatott „Totális Kapcsolatfusera” hozzáállással indulna neki a keresésnek, több sikerrel járna.

Ahelyett, hogy két egymást követő csalódással a háta mögött egyre mélyebbre süllyed az önsajnáltban és a hisztiben, mehetne például szórakozni. Barátnői és ismerősei mindent megtesznek annak érdekében, hogy kimozdítsák borongós hangulatából, de amire halandók nem képesek, azt egy internetkapcsolattal rendelkező számítógép egy éjszaka alatt megoldja.

A regény keserédes történet, emberekről, emberi kapcsolatokról, valamint arról, hogy ezek a civilizált kétlábúak mennyire hajlamosak megbonyolítani saját és embertársaik életét. A végére Victoria eljut a felismerésig: romantika utáni vágyával ő az, aki alaposan kilóg környezetéből.

Bár a párkapcsolat témájában mindenki a saját feje után megy (és általában megfelelő tapasztalat híján nekimegy a falnak), nem árt némi tanulás mások eseteiből. A női olvasók egészen biztosan jól fognak szórakozni, olyakor természetesen magukra is ismernek, ám a férfiak itt-ott valószínűleg az arcukat fogják kaparni.

Bár ki tudja, hátha vannak közöttük olyanok, akik nyilvánosan ugyan nem vállalják fel, ám otthon, a lakás csendes magányában szívesen olvasnak olyan szórakoztató, kissé talán felszínes regényeket, amelyek segítenek nekik megéretni az egyik legbonyolultabb teremtményt: a nőt.