Főkép

A történet egyik főszereplője Jonathan, aki középosztálybeli szüleinek egyetlen gyermeke. Az ő kiegyensúlyozott viszonyukat dúlja fel a másik főszereplő, Bobby érkezése. A kissé vadóc fiú ki van éhezve a szeretetre, s mivel ezt otthon nem kapja meg, máshol keresi. Találkozásuk percétől a két fiú szinte elválaszthatatlan, barátságuk idővel átalakul egyfajta szerelemmé.

Amikor Jonathan New Yorkba megy egyetemre, Bobby beköltözik a fiú régi szobájába, és annak családjával tölti a következő pár évet. Aztán elérkezik az idő, amikor elhagyja a „szülői házat”, és barátja után megy, aki időközben összeköltözött a nála tizenkét évvel idősebb Clare-rel, akivel csupán baráti a kapcsolata – mindketten a saját életüket élik. Jonathan ugyanis homoszexuális lesz, és Erich személyében megtalálja az ideális szexpartnert. Bobby felbukkanása és beköltözése után kezdetét veszi hármójuk zaklatott, furcsa élete, ami a kívülálló számára teljesen érthetetlen, és éppen ezért nehezen elfogadható.

Cunningham ebben a regényében felkavaróan és megindítóan ábrázolja korunk sokrétű, kiszámíthatatlan érzelmekkel terhes világát (amit Tótisz András nagyszerű fordításában élvezhetünk). Akinek „bejön” a szerző stílusa, az mindenképpen olvassa el Az órák című kötetet is.