Főkép

Ha tudjuk, milyen a testalkatunk, egészséges mennyiségű önbizalommal és önkritikával rendelkezünk (a jó megjelenés két alappillére), könnyebben el tudjuk dönteni, milyen blézert, nadrágot, szoknyát, harisnyát, fehérneműt, cipőt, kiegészítőket (öv, sál, kalap, ékszerek, táska, szemüveg) válasszunk ahhoz, hogy a legjobban kihangsúlyozzuk az egyéniségünket, hogy csinosabbak, szebbek, magabiztosabbak legyünk.

Az alapruhatár legfontosabb kelléke a kosztümkabát, illetve blézer, ezért ennek kiválasztására kell a legnagyobb figyelmet szentelnünk. A szélsőséges fazonok divatja soha nem tartós, ezért az egyszerű forma és a világos, áttekinthető szabásvonal mindig nyerő. A nadrág minden esetben kényelmes, könnyed, sokoldalúan variálható darab, amiben anélkül lehetünk csinosak, hogy körömcipőt kellene felvennünk hozzá. Mindezek ellenére sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy egy nő megtalálja a számára legelőnyösebb nadrágfazont.

Az alapruhatár következő nagyon fontos kelléke a szoknya, amelynek szabása és hossza folyamatosan változik. Kiválasztásakor soha nem az éppen aktuális divatot kell figyelembe venni, hanem azt, hogy melyik illik hozzánk a legjobban. Ennél is, és a nadrágnál is nagyon kell ügyelni arra, hogy anyaga, szabásvonala és színe összhangban legyen a már korábban kiválasztott kosztümkabáttal, illetve blézerrel.

A ruha, blúz, póló, pulóver, illetve kardigán esetében a minél egyszerűbb, annál jobb elv követendő. Itt is figyelni kell az anyagok, színek és fazonok harmóniájára. Lehetőség szerint természetes, bőrbarát anyagot válasszunk. Az alapruhatár talán legnagyobb beruházása a kabát, aminek formája és hossza elsősorban magasságunktól függ. A legjobb kihasználhatóság érdekében tanácsos fekete vagy sötétszürke színűt vásárolni.

Cipőből legalább két párra van szükségünk. Az egyik robosztusabb formájú és vastagabb legyen – ezt viseljük majd nadrágokhoz, a másik kecsesebb, nőiesebb a szoknyákhoz és esti viseletre. Harisnyából legalább három legyen: egy fekete, egy egészen sötét szürke és egy testszínű.

Fehérnemű vásárlásakor ügyeljünk a jó minőségű anyagra, a megfelelő méret-, szín- és fazonválasztásra. Soha ne üssön át a felsőruha anyagán, illetve ne látsszon ki alóla, mert az kiábrándító.

És akkor még nem beszéltünk a sminkről, az ékszerekről, a sálakról, a táskákról, a kalapokról, a szemüvegekről, valamint a rengeteg apró részletről és trükkről, amelyek nagyon fontosak a tökéletes megjelenéshez.