Főkép

Szerényi Mildred visszatér a második évfolyamra, és azt gondolhatnánk, egy nyár alatt sokat tanult a hibáiból és kevésbé vonzza majd a bajt. Nos, némi fejlődés valóban tapasztalható, de inkább a katasztrófa mértékében érhető ez tetten. Rögtön az első napokban akkora galibát okoz, amelyet az iskola történetében még soha senki sem.

 

A főhősünk már rutinosan érkezik a tanév első becsengetésére, de mindjárt egy régi/új ellenség húgába botlik, és megvigasztalás helyett megijeszti. Aztán ezzel be is indítja a dominó-effektust. Ethel bosszút esküszik, és addig nem nyugszik, amíg meg nem leckézteti Mildredet. Nem válogat az eszközökben, ráadásul egy új varázslatot is be tud vetni a cél érdekében. A kis boszilány béka lesz, ám a perifériára szorulva ismét csak találkozik valakivel, akinek szüksége van segítségre, hogy megtörjön egy réges-régi átkot. Mildred semmitől sem riad vissza, hogy a bajba jutott korábbi tanulót megmentse.

 

A Botcsinálta Boszi-sorozat megunhatatlan, mert Jill Murphy mindig emeli a tétet, és még humorosabb, csavarosabb, elképesztőbb történetet talál ki. Miközben jól szórakozunk, észrevétlenül tanít meg az önzetlenségre, a segítségnyújtás fontosságára, és hogy a barátság mindennél fontosabb. A sorozat kedvelőinek kötelező olvasmány, de annak is szívből ajánlom, aki egy bájos kis történetre vágyik az esti meseolvasáshoz, ez előzmények ismerete nélkül.