Főkép

Budapest, 2024. 05.08. – A 2023-as sikereken felbuzdulva újra megrendezik Magyarországon is a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont. A kétnapos rendezvénynek május 18-19 között a Hungexpo ad otthont. Az eseményen egyszerre elevenedik meg a filmek, a képregények, az animék és videójátékok világa – így a kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra legérdekesebb programot.

 

Mi is az a Comic-Con?

A Comic-Con a legismertebb popkulturális – elsősorban képregény- és filmrajongói – találkozó, amely Amerikában Comic-Con International néven indult az 1970-es években. A Comic-Conon minden évben részt vesznek a legnagyobb hollywoodi filmstúdiók, illetve televíziós társaságok az éppen aktuális, témába illő filmjeikkel, sorozataikkal, illetve képregényeikkel. Összegezve tehát: a Comic-Con a képregényeket, filmeket, televíziós sorozatokat, videojátékokat ünnepli. Az esemény fő célja pedig nem más, minthogy összehozza a rajongókat, alkotókat, színészeket és művészeket, hogy megoszthassák szenvedélyüket és találkozhassanak a kedvenc műfajok ikonjaival.

 

Hazai vonatkozás

A Budapest Comic Cont először 2022-ben rendezték meg, az esemény azóta folyamatosan növekszik és fejlődik, és egyre szélesebb körű programokat kínál a látogatóknak. A rendezvényen lehetőség nyílik találkozni és beszélgetni hazai és külföldi képregényrajzolókkal, színészekkel, művészekkel és egyéb alkotókkal. A Budapest Comic Con színpadán interjúkat, panelbeszélgetéseket, előadásokat és bemutatókat követhetünk figyelemmel. Emellett cosplay versenyeket és bemutatókat is tartanak, ahol a résztvevők egyedi jelmezekben tisztelegnek kedvenc karaktereik előtt.

Hollywoodi celebspotting-alert

Idén is szép számmal képviseltetik magukat a hollywoodi sztárok. Budapestre látogat Afshan Azad, Clive Standen, Deep Roy, Erick Avari, Eric Roberts és Jerome Flynn, akik közül néhányan szombaton, május 18-án, mások pedig vasárnap, május 19-én lesznek jelen. Az eseményre kilátogató érdeklődőknek lehetősége nyílik közös képet készíteni, illetve autogramot kérni kedvenc színészeikkel, találkozni és akár pár szót váltani kedvenc filmhőseikkel.

 

Exkluzív merch-arzenál

A Budapest Comic Conon beszerezhetők a legfrissebb képregények, limitált kiadású merchandise termékek és egyedi művészeti alkotások is. Emellett számos workshop és játék várja az érdeklődőket, hogy aktív résztvevői legyenek a meghirdetett programoknak.

 

 

Budapestre érkezik a világ legnagyobb, LEGO® kockákból épült diorámája, amely a LEGO Star Wars 25. évfordulóját ünnepli, és amelynek felépítésében a látogatók is részt vehetnek!

 

Budapestre érkezik a világ legnagyobb, LEGO® kockákból épült diorámája, amelynek felépítésében a látogatók is részt vehetnek! A nem mindennapi installációt egy nagyváradi apa-fia duó álmodta meg, és a Star Wars univerzumból ismert Lothal bolygó felszínét ábrázolja. A 45 négyzetméteres terepasztal három éven keresztül épült, több mint 1 millió LEGO kockából áll és mintegy 1500 LEGO minifigura található rajta.

 

A hatalmas építmény, amely nemrég megdöntötte a legnagyobb LEGO kockákból épült dioráma világrekordját, a LEGO Star Wars 25. évfordulóját ünnepli, és egyedülálló élményt kínál nem csak a Csillagok Háborúja rajongói, hanem minden odaérkező számára. A vállalkozó kedvű látogatók szombat reggel 10 órától egy-egy kockával hozzá is járulhatnak a monumentális építmény befejezéséhez a Hungexpo E csarnokában.

 

A Mastercard Budapest Comic Con új társrendezvénye a Board Game Expo is érdekes információkkal jelentkezett az érdeklődők számára. Több mint 300 asztallal és egész napos színpadi programokkal várják a játszani vágyókat. Emellett sok feltörekvő magyar játékfejlesztővel, még piacon nem kapható játékkal és közönségkedvenc társasjátékokkal is találkozhatnak a vendégek a hétvége során.

 

A szervezők egy külön ajándékkal kedveskednek azoknak, akik fotós jegyet vásárolnak a Szerencsejáték Zrt. által bemutatott Star Zone-ba. Az elkészült képek a helyszínen kinyomtatásra is kerülnek, így dedikáló jegy váltásának fejében a látogatók a sztárokkal közös képeikre is kérhetnek autogrammot.

 

Aki tehát a május 18-i hétvégére keres családi programot a fővárosban és szeretik a filmeket, sorozatokat, képregényeket vagy videójátékokat, ők egész biztosan nem fognak csalódni, ha kilátogatnak a Hungexpora a Budapest Comic Con eseményre. A rendezvény részeletes programját, valamint további információ itt érhető el: https://budapestcomiccon.hu/programok/szinpadi-programbontas