Főkép

A Hungexpo három csarnokában, több mint 17.000 négyzetméteren kerül megrendezésre az idei Budapest Comic Con!

 

A film és sorozat rajongóknak idén sem kell csalódniuk, hiszen már szombaton a Vikingekből és az Éhezők viadalából világhírnévre szert tevő Alexander Ludwig-gal, és az Outlander, Preacher és Sárkányok háza sorozatokból jól ismert Graham McTavish-sel találkozhatnak az érdeklődők. A Johnny Depp mellett egyszerre több száz umpa-lumpát alakító Deep Roy a Charlie és a csokigyár című filmből, és a Feláldozhatók és Batman franchise-ból ismert Eric Roberts pedig mindkét nap várja az érdeklődőket. További bejelentések hamarosan!

 

Idén is lesz hazai és nemzetközi alkotókat felvonultató képregény zóna, a magyar filmeknek és sorozatoknak teret adó Magyar Filmszínpad és több mint 100 művészt és árust bemutató Artist Alley.

 

A Cosplay is kiemelt fontosságú program lesz az eseményen így közkedvelt nemzetközi cosplayerek mellett Magyarországon először itt lesznek láthatóak az egyedi 2.8 méter magas WheelJack és Arcee Transformers karakterek.

 

Az eddigi évekhez hasonlóan idén is külön figyelmet kap a Star Wars franchise. A több száz négyzetméteren elhelyezkedő Star Wars zóna több magyarországi Star wars csoport együttműködésében valósul meg, mint például az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége, Sandtrooper Company, SaberForce vagy az SW Art Group akik izgalmas programokkal, Star Wars relikviákkal, és jelmezekkel várják a látogatókat.

 

A társasjáték fanatikusoknak is hasznos lehet már most feljegyezni a május 18-19-ei hétvégét a naptárukba, hiszen több népszerű kiadó is ki fog települni a rendezvényen, számos már jól ismert és új játékkal készülve a vendégeknek.

 

Idei év egyik újdonsága, hogy a képregényekre is több hangsúly kerül. Watchmen alkotó John Higgins és az Amazing Spider-manről ismert Marco Mastrazzo mellett további külföldi művészek várhatóak illetve közel 40 magyar képregényalkotó is részt vesz a rendezvényen. Idei évben először Képregény Színpad várja a látogatókat, amely programja a Magyar Képregény Szövetséggel együttműködésben kerül megvalósításra

 

Ebben az évben a kisgyermekes családoknak is dedikált zónával készülnek, hiszen elindul a BCC Kids, amelynek keretében számos kreatív és szórakoztató program várja a legkisebbeket. Sőt, a 6 év alattiak számára a rendezvény ingyenesen lesz látogatható, és idei évben bevezetésre került a gyermek belépőjegy.

 

Most különösen megéri tollat, ceruzát vagy tabletet ragadni, hiszen a BCC rajzversenyein értékes nyereményeket nyerhetnek a legjobb pályamunkák tulajdonosai. Idén Watchmen tematikában indulhatnak a versenyzők amatőr, illetve profi kategóriákban. A rajzpályázatról további információt a https://budapestcomiccon.hu/versenyek oldalon találhattok.

 

Elindult a Budapest Comic Con társrendezvénye a Board Game Expo, amely 2024-ben először kerül megrendezésre hazánkban. A BCC vendégeinek ez az esemény ingyenesen lesz látogatható, de azok akik, csak a Board Game Expon szeretnének részt venni is jutányos áron válthatnak belépőjegyeket az eseményre. A legnagyobb magyar kiadók több mint 200 asztallal, a legnépszerűbb játékokkal várják az látogatókat, akik különböző társasjátek versenyeken, és izgalmas színpadi előadásokon is részt vehetnek, valamint kipróbálhatják a legújabb társasjátékokat.

 

Vendégrendezvényként csatlakozik a KoreaON is, ahol a látogatók két napon keresztül kaphatnak ízelítőt a koreai kultúra sokszínűségéből a Koreai Kulturális Központ és a Hanyou alapítvány jóvoltából. Az ingyenes programokon a szervezők minden korosztályra gondoltak, így a legkissebbektől az idősebbekig mindenki megtalálhatja majd a neki való szórakozást.

 

A KoreaON fő attrakciója a Magyarországon először koncertező világhírű acapella formáció a MayTree lesz. Emellett egész napos nagyszínpadi programok (főzőshow, modern & tradicionális tánc és zenei produkciók, taekwondo bemutató, koreai szépségápolási tanácsadás stb.), különböző koreai tematikájú standok is várják az érdeklődőket.

 

Május 18-án este pedig egy fergeteges K-Pop buli nyitja meg a kapuit, amelynek jegybevételeinek nagy részét jótékony célra fordítják majd a szervezők.

 

Ha többet szeretnétek megtudni az eddig bejelentett színészekről, programokról vagy a különböző elérhető jegytípusokról, látogassatok el a https://budapestcomiccon.hu/ oldalra!

 

Addig is, may the force be with you!

 

Budapest Comic Con 2024

Dátum & Helyszín: 2024. Május 18-19., Hungexpo

Honlap: www.budapestcomiccon.hu

2023 aftermovie: https://www.youtube.com/watch?v=m2fSDFN-hwo