Főkép

IGAZI SUPERGROUP ÉRKEZIK BUDAPESTRE A JAZZFEST BUDAPEST JÓVOLTÁBÓL

 

Első európai turnéja alkalmából Budapesten is fellép jazz legnagyobb sztárjaiból álló Bill Evans & Vansband All Stars

 

Ötletes, kortárs és mesteri. – Ezekkel a szavakkal jellemzi a nemzetközi szaksajtó az alkalmi együttes zenéjét.

 

Ki a közös Miles Davisben, John McLaughlinban, Herbie Hancockban, Gregg Allmanban, Willie Nelsonban és még sok más legendában? Bill Evans!

 

Evans világklasszis szaxofonos és producer, aki az 1980-as években 21 évesen debütált Miles Davisszel, akivel 6 lemezt készítettl. Ez vezetett ahhoz, hogy többek között John McLaughlinnal, Herbie Hancockkal és Mick Jaggerrel turnézott és készített felvételeket. Napjainkig 26 szólóalbummal, Grammy-díjjal, számtalan együttműködéssel és turnéval folytatta a zenei környezet káprázatos változatosságának felfedezését.

 

Bill Evanst kétségkívül a "fúziós" szaxofon egyik legnagyobb mesterének tartják, és ezúttal egy hihetetlen zenekarral érkezik, amelyben a legjobb zenészek művészetét láthatjuk és hallhatjuk. Hammond orgonán és más billentyűsökön játszó John Medeski (Medeski, Martin & Wood, Mad Skillet, Phil Lesh), Keith Carlock napjaink legnagyobb zenekarainak élén állt (Sting, Steely Dan, John Mayer). Először lép fel Magyarországon a tragikusan fiatalon elhunyt basszusgitáros fenomén, Jaco Pastorius fia – a szintén basszusgitáros Felix Pastorius (David Byrne, Cindy Blackman-Santana, Yellowjackets), aki több mint két évtizede szintén az élvonalbeli muzsikusok közé tartozik.

 

„Mindannyian játszottunk együtt különböző projektekben az évek során, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre együtt, egy színpadon, egy csapatként zenélhetünk. Évek óta beszélünk erről az együttállásról, és végre megtörténik!” – Bill Evans

 

Jegyek: https://jazzfestbudapest.hu/erkel-szinhaz/bill-evans-the-vansband-all-stars-2024/