Főkép

Őszi jazz ünnep Budapesten! 

2023. november 6-9.

Egy jazz fesztivál, ami városszerte zajlik, koncerttermekben, klubokban, köztereken, melyre az egész világ felfigyelhet és tartósan visszateheti a fővárost a zene világtérképére, mellyel valóban a zene fővárosává válhatunk.

 

STEVE GADD BAND

2023.11.06. 20.30

ERKEL SZÍNHÁZ

 

A jazz- és popvilág egyik legkeresettebb és legnagyobb hatású dobosa,

Steve Gadd nyolc év után ismét Budapesten!

 

Elképesztő stílusérzéke, összetéveszthetetlen lüktetésű és végletekig megbízható játéka miatt Steve Gaddet a legnagyobb sztárok hívják lemezfelvételeikre és koncertturnéikra a hetvenes évek óta. A partnerek listáját vég nélkül lehetne sorolni, köztük van Frank Sinatra, Paul Simon, Al Di Meola, Eric Clapton, Paul McCartney, Chick Corea és David Sanborn is. Dobos nagybátyjának és jazz-szerető édesapjának köszönhetően Steve Gadd már kisgyermekként a legjobb zenészeket hallgathatta élőben. Hétévesen kezdett dobolni, négy évvel később pedig már a legendás trombitás, Dizzy Gillespie mögött játszott egy matinékoncerten.

 

STEVE GADD – dob
MICHAEL LANDAU – gitár
TRAVIS CARLTON – basszusgitár
LARRY GOLDINGS – billentyűk
WALT FOWLER – trombita és szárnykürt

 

2023.11.07. 20.30

ERKEL SZÍNHÁZ

 

Snétberger Ferenc gitárművész és zeneszerző zenész család tagjaként 1957-ben Salgótarjánban született. Már gyermekkorában édesapja volt a példaképe, aki szintén gitározott. Snétberger klasszikus zenét és jazzgitárt tanult. Ma főként improvizációs művészetének és műfajokat átlépő játékának köszönhetően ismert.

Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco éppúgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Számos szólóalbuma jelent meg, és több albumon működik közre partnerként.

 

Szűk körben Patricia Barberrel

A TIME magazin szerint „ha Diana Krallt Susan Sontaggal keresztezzük, Patricia Barbert kapjuk”. A chicagói jazz zongorista, énekes fülledt hangulatot sugárzó énekhangjával, lenyűgöző zongorajátékával szerzett nemzetközi elismerést, és mára jelentős amerikai zeneszerzőnek is tekintik. Barber, aki Chicagótól, Párizson át Osloig a legkitűnőbb jazz klubok és fesztiválok vendége, novemberi európai turnéjának részeként egy egészen különleges, intim és interaktív koncerttel áll a közönség elé kvartettjével Budapest zenei tematikájú luxus szállodájában, az Aria Hotelben. A fellépést a zenészek mélyebb betekintést nyújtó történetekkel színesítik. A koncertet követően a beszélgetést egy ital mellett folytathatjuk, végül a Café Liszt által erre az alkalomra kínált gálavacsora teheti teljessé az élményt.

 

2023.11.08. 20.30

ERKEL SZÍNHÁZ

 

Richard Bona Grammy-díjas zenész, az egyik legkiválóbb basszusgitáros, zeneszerző és multiinstrumentalista, akit egyedi énekhangja is különlegessé tesz. Bona zenéje Afrika hagyományait, kultúráját, szépségét és problémáit dolgozza fel. Az a mód, ahogyan a közönségével kapcsolatot teremt, a világzene, a jazz és az afropop egyik meghatározó nevévé tette őt.


Richard Bona – Bass, vocal
Nicolas Vicarro – Drums
Mica Lecoq – Keys
Ciro Manna – Guitar
Alex Herichon – Trumpet

 

2023.11.09. 20.30

ERKEL SZÍNHÁZ

 

“Kevés olyan előadó van a jazzben vagy azon kívül, aki olyan következetesen briliáns, mint Patricia Barber” – írta a Jazz Times.

 

Patricia Barber 1955-ben született Chicago mellett, és a zene természetes úton jött: apja Floyd „Shim” Barber szaxofonos volt, aki időnként játszott Glenn Miller zenekarában, anyja pedig blues énekesnő. Barber karrierjét ragyogóan jellemzi, hogy egyáltalán nem hajlandó kompromisszumot kötni a zenéhez való hozzáállásában. Ő abban a feltérképezetlen kreatív birodalomban létezik, ahol sikeresen dacol a besorolással.

 

A kortárs jazz egyik poétikus különutas énekesnője Patricia Barber. A melodikus zenei világot sötét tónusú, misztikus alt hanggal és merész zongorajátékkal párosító művész fellépései és új lemezei világszerte eseményszámba mennek.

 

Patricia Barber – zongora, ének

Emma Dayhuff – nagybőgő

Neal Alger – gitár

Greg Artry – dobok