Főkép

A While She Sleeps és Beartooth és együtt veszi be a Barba Negrát

 

Az utolsó szabad hónap nagy bulijára érdemes lesz kilátogatni csepelig.

 

A sheffildi brit metálcore banda a While She Sleeps (Lawrence Taylor – ének; Sean Long – szólógitár;  Mat Walesi – ritmusgitár;  Aaran McKenzie – basszusgitár; Adam Savage - dobok) híres arról, hogy saját kiadásban jelentették meg lemezeiket, így megőrizve művészi szabadságukat, kiadójuk a Sleeeps Brothers nevet viseli. Zenéjükben aktuális megpróbáltatásaikat, de különböző aktuálpolitikai témákat is feldolgoznak. Az együttes háza táján kísérletezésben sincs hiány, a „The Guilty Party” című számuk például sokakat a kilencvenes évek dance slágereire emlékezteti.

 

Az amerikai Beartooth rockeggyütes, akik fülbemászó refrénjeikre helyezik a hangsúlyt (Caleb Shomo – ének, studióhangszer; Oshie Bichar – háttérének, basszusgitár; . Connor Denis – háttérének, dobok; Zach Huston – héttérének, szólógitár; Will Deely – háéttérének, ritmusgitár) frontemberének elmondása szerint, nem akarnak elektronikát zenéjükben, inkább csak szórakoztatni közönségüket, punk rockot, hard-rockot játszani és örült bulikat csapni.
A zenekar ötödik stúdióalbuma, a The Surface 2023. október 13-án jelenik meg.

 

A két banda tehát egymás után izzítja a bulit augusztus közepén az idén elsőéves új Barbában Csepelen, ami egy jó buli kedvéért nincs is olyan messze a belvárostól.

 

Youtube:

 

Jegyek:

https://www.livenation.hu/show/1415037/while-she-sleeps-beartooth/budapest/2023-08-15/hu

 

 

 

Az ír kelta-punk kocsmazene ausztrál nagymenői újra a Dürerben

 

Az ausztrál The Rumjacks augusztus 18-án koncertezik, méghozzá ismét a Dürer Kertben.

 

Többször jártak már nálunk, most visszajönnek, hogy ott folytassák a bulit ahol abbahagyták. A The Rumjacks (Gabriel Whitbourne -gitár, ének, Adam Kenny - vokál, mandolin és egyéb húros hangszerek; Johnny McKelvey - basszusgitár, vokál; Pietro Della Sala - dob; Mike Rivkees - ének, síp, gitár); 2008-ban alakult az ausztráliai Sydney-ben azért, hogy igazi ír punk rock zenét játszanak. Nem kellett sokat várniuk, az együttest az ír zenekedvelők hamar a szívükbe zárták. Két évvel később már meg is jelent debütáló albumuk, a Gangs of New Holland, amelyről az „An Irish Pub Song” című daluk azonnal sikert aratott. Egy kis szünet és két tagcsere után ismét elemükben vannak, sőt, mára már kihagyhatatlannak számítana az ír kocsmazene világából.


Az öt ausztrál titka, hogy a kelta-punk stílussal ötvözik az ír kocsmazenét, 2021-ben pedig már az ötödik albumukat dobták piacra, melynek a Hestia címet adták.


Aki épp nem nyaral, annak nem túl tanácsos távol maradnia ezen a nyárestén, hiszen a sör, a tánc és a jókedv az már biztosan garantált.

 

Youtube:

 

Jegyek:

https://www.livenation.hu/show/1427746/the-rumjacks/budapest/2023-08-18/hu