Főkép

Augusztus 10-én csütörtökön a Hajógyári-szigeten kezdetét veszi a Sziget Fesztivál, amelyet már világviszonylatban is a legnagyobb fesztiválok között tartanak számon.  

 

Olyan világszínvonalú előadók, mint Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine, az Imagine Dragon, Mumford&Sons, Lorde és Macklemore mellett további 50 nemzetközi fellépő is érkezik a különböző színpadokra, természetesen hazai zenészekkel kiegészülve.

 

Ismét lesz Civil Sziget, ahol az érdeklődök megismerhetnek különböző szervezetekkel, alapítványokkal. Illetve a látogatók részt vehetnek különböző érdekes workshopokon, sportjátékokon, de lesz cirkusz, tűzzsonglőrök, fényjátékok, és újraéled az Art of Freedom is, melynek fő célja, hogy egyedi alkotásaival elgondolkodassa, egyben színesítse a tereket. Természetesen számos más érdekes program mellett, a bőség zavarában ezekből már csak csemegézni lesz nehéz.

 

A Sziget már évek óta készpénzmentes, ezért érdemes bankkártyával készülni. A szervezők azt is ígérik, hogy idén már nem lesz gond a mindent beterítő szálló porral, mivel egy újfaja módszerrel megelőzik azt. És – főként a női nem számára még egy jó hír – eltűnnek a toi-toi wc-k, a helyüket pedig kulturált angol mosdóblokkok veszik át. Sőt, idén már nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés előnyeire is szeretnék felhívni a figyelmet. A fogyatékossággal élők számára pedig lesz szállítási lehetőség, de tudnak kerekesszéket kölcsönözni, emellett kísérő szolgálat és külön kemping kerül kialakításra. A programok között lazítani vágyok számára rendelkezésre állnak majd pihenő pontok és egy strand rész. Több helyen pedig még friss ivóvízzel is újratölthetik kulacsaikat a szomjas koncertezők.

 

 

Jegyek és programok: https://szigetfestival.com/hu/