Főkép

A New York-i gyökerű Imperial Triumphant egy 2005-ben alakult háromtagú kísérleti metál együttes, ami a stílus határait feszegeti, olyan különleges zenei egyveleget létrehozva, amely egyszerre ötvözi a jazzt, a black és a death metalt, de jócskán akadnak benne progresszív rockos elemek is. Extrémitásuk új dimenziókat nyit a műfajban. Első albumuk, az Abominamentvm 2012-ben jelent meg, melyet aztán még négy kislemez és három EP követett.

 

Az együttes jelenlegi tagjai Zachary Ilya Ezrin – ének, gitár; Kenny Grohowski – dob; és Steve Blanco – basszusgitár, ének, billentyű, viszont ők csupán hangszereikről ismerhetőek fel, mivel arcukat egyiptomi jellegű maszkokkal takarják.

 

Új albumuk, a 2022-es Spirit of Ecstasy már egy kiforrott, valamennyire az átlag hallgató számára is befogadható dalokat rejt, érdemes ezzel kezdeni az ismerkedést, mert kiváló belépést nyújt olyanok számára is, akik szeretnének valami igazán egyedit tapasztalni. Az albumon található „Merkurius Gilded” című számban a szaxofonkirály, Kenny G. is vendégszerepel.

 

A keddi koncert a Spirit of Ecstasy lemezbemutató turnéjának része, így azok is bátran elmehetnek rá, akik még csak most ismerkednek ezzel az egyedi csapattal. Előttük pedig a The Pándi Balázs Smooth Jazz Band Explósion alapozza meg a hangulatot.

 

 

Időpont: 2023. augusztus 1., kedd

Kapunyitás: 20.00

Heyszín: Robot (1073 Budapest, Akácfa u. 49.)

 

Jegyvásárlás