Főkép

A Sleep Token, majd az Artchitects csinál hatalmas bulit jövő szerdán a Budapest Parkban.

 

A szerdai előzenekar nem más, mint a brit Sleep Token, a kortárs metal egyik legnagyobb ígérete, akik úgy ötvözik a stílust más műfajokkal (akár r&b-vel), mint korábban senki. Az együttes tagjai maszkban vannak, semmit sem tudni róluk, csak hogy egy különleges entitást imádnak, akit Sleepnek neveznek. Zenéjükben organikusan fér meg a djent poliritmikus őrülete a popos, rádióbarát refrénekkel.

 

 

A szintén brit Architect, a metalcore egyik legnagyobb csapata, akik alulról küzdötték fel magukat a műfaj csúcsára. A zenekar eredeti tagjai Brightonban, East Sussexben nőttek fel, és az együttes megalakítása előtt is nagyon aktívak voltak a helyi zenei életben. Sam Carter frontember 2007-től énekel a bandában, a többiek pedig: Dan Searle – dob, ütőhangszerek, Alex „Ali” Dean – basszusgitár, billentyűzetek, dobpárnák, Adam Christianson – ritmusgitár, háttérének.

 

Legutóbbi The Classic Symptoms Of A Broken Spirit című lemezükkel kimondottan meglepték rajongóikat, mert olyan fontos és aktuális témákat dolgoztak fel, mint a mentális egészség és a saját démonokkal szembeni küzdelem. Minden album egy következő lépés a csapat evolúciójában, friss lemezükön viszont már az elektronikai hatások dominálnak. Többször jártak már hazánkban, és minden koncertjük örök emlék azoknak, akik ott voltak, vélhetően így lesz ez a mostanival is, ami egyben második lemezüknek turnéja.

 

Időpont: 2023.  augusztus 2. szerda

Kapunyitás: 17.00

Heyszín: Budapest Park