Főkép

Mike Stern Band
Időpont: 2023. április 13.
Helyszín: Erkel Színház

Szervező: GetCloser


Mike Stern egy supergrouppal lép színpadra Budapesten! Érkezik vele Dennis Chambers, Bob Franceschini, Leni Stern és Chris Minh Doky.

Mike Stern talán a bolygó legmosolygósabb gitárosa, olykor líraian pengeti a húrokat, mint Jim Hall, máskor swingesen, mint Wes Montgomery, vagy hatalmas energiákkal, mint Jimi Hendrix.

Dennis Chambers négyéves korában kezdett dobolni, hat évesen pedig már éjszakai bárokban lépett fel. Soha nem tanult dobolni intézményes formában, saját bevallása szerint minden hangszerismeret a klubokban ragadt rá.

Bob Franchescini szaxofonos, a pop szakmában is keresett, többek között Paul Simon, Celine Dion, Ricky Martin, Lionel Richie, Chaka Khan, oldalán is feltűnő, ám elsősorban a jazz zenének hódoló legenda, aki olyan világhírű muzsikusokkal játszott együtt, mint Mike Stern, Eddie Palmieri, Marcus Miller, Victor Bailey, Dave Weckl, Michel Camillo és Wynton Marsalis.

Leni Stern multiinstrumentalista zeneszerző és énekesnő. Jazzgitárosként kezdte pályafutását. Stílusát jelenleg a jazz és a világzene találkozása jellemzi leginkább.

Chris Minh Doky olyan zenét játszik, amely a jazzrajongókat szerte a világon felcsigázza. Több mint két évtizede a basszusgitározás eredeti mestereként ismerik el. Doky ritka képessége, hogy nagy kreativitással és dinamizmussal folyamatosan az élvonalba kerül. 

 

Jegyvásárlás