Főkép

A 'Day-in Day-out' az Umbrella nevű produkciós cég közreműködésével megvalósított MOME Media Design diplomamunka. A fekete-fehér filmben bemutatást nyer egy olyan női történet, ahol túl nagy befolyással bír a másik fél káros életvitele (depresszió, ambíció hánya, nárcisztikus személyiségjegyek) a főszereplő mindennapjaira.
Központi témái közé tartozik a személyiség radikális torzulása, egy adott szituációra adott logikus és ésszerűtlen reakció, a változás képessége és hiánya, az identitás újbóli felépítése és definiálása.


JELÖLÉSEK, DÍJAK / 2021
- Roma Short Film Festival, Italy // különdíj
- ShorTS International Film Festival, Trieste, Italy
- Budapest Short International Film Festival, Hungary
- Alexandre Trauner Art Film Festival, Szolnok, Hungary
- New York Tri-State Film Festival, USA // legjobb narratív rövidfilm

 

A rendező-forgatókönyvíró Török Anna így vall magáról:

"Török Annának hívnak. Huszonnégy éves függetlenfilmes vagyok Budapestről. Tizennégy éves koromig Miskolc városában éltem és tanultam. Ezt követően animációs filmkészítő és fotográfia szakon végeztem a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakgimnáziumban (Kisképző).
2020-ban a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Media Design szakán diplomáztam. Ebben az évben készíthettem el első nagyobb volumenű rövidfilmemet, mint író-rendező. A Day-in day-out számos külföldi és hazai fesztiválra is meghívást kapott. A premierre az olaszországi ShorTS International Film Festival-on került sor 2021 nyarán, Triesztben.
Hatalmas megtiszteltés volt, hogy elsőfilmesként Cannes-i díjas és Európai Filmdíjra jelölt alkotásokkal versenyezhettem.
Különdíjat kaptunk az olasz Roma Short Film Festival-on, az amerikai New York Tri-State festival-on pedig elnyertük a legobb narratív rövidfilmért járó díjat. A film fesztiváloztatása folyamatosan zajlik, s újabb meghívást kaptunk egy olasz és egy nepáli filmfesztiválra is idén decemberben. Ezzel párhuzamosan folyamatosan dolgozunk a következő filmünkön, mely a családon belüli erőszak és a gyermekbántalmazás témáját járja körül. A Virágok a szemétben forgatása előreláthatólag a jövő évben indul.
A mozgóképi megfogalmazásokban a nyers társadalomkritika és a líraibb hangvételű, absztraháló, artmozis szemlélet egyszerre érvényesül - pszichológiai és filozófiai kérdésfeltevésekkel. Arra törekszem, hogy a munkáim által olyan párbeszédet generáljak, amely közvetíti és felidézi a személyes transzcendenciát. Történeteimmel támogatni szeretném az érzelmi és lelki életünk felé irányuló figyelem fenntartását, és segíteni az ehhez társuló esetleges nehézségekkel való megküzdést. Agnès Varda szavai: if we opened people up, we’d find landscapes. Úgy hiszem, minél nagyobb önismeretre teszünk szert, annál inkább képesek vagyunk más tájakon utazni, s azokat befogadni.

 

 

A kisfilm trailere:


Day-in day-out:

Hossz: 8'06"

Forgatókönyv: Török Anna

Operatőr: Misota Dániel

Szereplők: Nagy Bianka, Fekete Róbert, Darnai Levente

Gyártó: Marton Marcell

Rendező: Török Anna

 

Török Anna Instagramm oldala