Főkép

Hernán Cattaneo 1965-ben született Buenos Aires Caballito városrészében. A zene kisgyermekkora óta megbabonázta, képes volt hivatásává, szakmájává és sorsává alakítani: ma ő Argentína legmeghatározóbb DJ-je, akit világszerte elismer a közönség és pályatársai.

 

Több mint harmincéves pályafutása során tizenöt útlevéllel közel háromezer repülőgépen utazott, és mintegy hatmillió mérföldet tett meg. Tizenhétezer órát töltött a színpadon, és több tízmillió embert táncoltatott közel háromszáz városban, ahol fellépett. Játszott több ezer diszkóban és fesztiválon, templomokban, sivatagokban, a Buenos Aires-i repülőtéren, Barilochéban a Nahuel Huapi-tó partján és a Teatro Colónban. Tizennégy albumot és sok-sok kislemezt és remixet adott ki, személyes örökséget hagyva maga után, és egyszer s mindenkorra átalakítva a Progressive House-t és az elektronikus zenét.

 

Saját kiadóján, a Sudbeaten és heti rádióműsorán, a Residenten keresztül támogatja a fiatal zenészek és DJ-k munkáját, hogy egy globális közösséget hozzon létre, és megnyissa az ajtót az új generációk előtt. Az “Egy DJ álma” az első könyve.

 

“Hernán Argentína első szupersztár DJ-je, egy igazi úttörő. Amilyen Maradona volt a focinak, olyan ő a dance zenének. Amikor először megláttam egy Buenos Aires-i fellépésén, le voltam nyűgözve: a megközelítése, a stílusa és a szakma értelmezése egyedülállónak tűnt számomra. Ahogyan dolgozik, ahogyan kever, ahogyan a hangulatot kézben tartja, minden figyelemre méltó volt. Hernán egy mesélő, egy DJ, akinek idő kell ahhoz, hogy játszhasson, és kifejezze a történetet, az utazást, amire vele együtt indulsz.

 

Az, ahogyan Cattaneo kiválasztja a zenét és élőben előadja, megkülönbözteti őt a többiektől: ez egy olyan szakma, amiért bárki másnak keményen meg kell dolgoznia, neki természetesnek tűnik. Hernán egy gyönyörű, aranyszívű ember. Ha valaha is lesz alkalmad megismerkedni vele, mindig szakít időt arra, hogy köszönjön neked.”

– Paul Oakenfold

 

A könyv előrendelhető:

Líra

Libri