Főkép

„Olyan rendezvényt szerettünk volna csinálni, amire mi magunk is szívesen mennénk” – újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot.

 

2020 nyarán öt elismert magyar indie zenekar (Bohemian Betyars, Fran Palermo, Mary PopKids, Middlemist Red, Platon Karataev) a nagy fesztiválok lemondását követően úgy döntött, hogy összefog, és szinte a semmiből megszervezik saját kastélyházibulijukat, a La Boumot. Erről egy dokumentumfilmet is készítettek a Fanga Fanga csapatával, ami június 22. óta az HBO Go kínálatában is elérhető. Az igazán egyedi atmoszférájú fesztivált a tavalyi siker után idén augusztus 20-21. rendezik meg Pusztazámoron.

 

A vírus okozta korlátozások sokakat ráébresztettek arra, hogy a limitált látogatószámú, kisebb rendezvények során a zenekarok sokkal intimebb, direkt kapcsolatba kerülnek a közönségükkel. A La Boum nemcsak arról szól, hogy hogyan csináljunk limonádét, ha az élet citromot dob, hanem a zenekarok közötti barátságról és a zene embereket összehozó erejéről is. 

„Olyan rendezvényt szerettünk volna csinálni, amire mi magunk is szívesen mennénk. Sőt igazából azt is mondhatnám, hogy magunknak csináltuk, csak kinyitottuk a kastély kapuit" – mondja Makumi Kamau, a fesztivál egyik ötletgazdája és főszervezője.

 

A zenekarok és barátaik beköltöztek a mesés helyen található, pusztazámori Öreg Tölgy Kastélyba, ahol a város zaját hátrahagyva felhúztak néhány színpadot, hogy aztán két napon keresztül telt házas házibulit csapjanak.

 

„A kastélynak lelke van, ami mindenkit magával ragadott, amint beléptünk a kapun” – meséli Henri Gonzo, a  Fran Palermo frontembere és a fesztivál art directora.

 

De itt még nem ér véget a La Boum története. A tavalyi nagy sikerű esemény után idén az augusztus 20-i hétvégén veszik be az Öreg Tölgy Kastélyt, ahol a tervek szerint a fesztivál baráti jellegét is szeretnék megőrizni, így csak nagyon limitált darabszámú jegyet értékesítenek. A Kápolna Színpadon délutáni akusztik performanszokat csíphetünk el, őket követik a zenekarok a Tölgy Színpadon, az éj leszálltával pedig az elektronikus csemegéké és az afteré a főszerep a Kastély Bálteremében.

 

A Red Bull mellé csatlakozott főtámogatóként a MasterCard, akiknek köszönhetően élő podcast előadásokat is meghallgathatunk, de egy új színpaddal és szupertitkos meglepetésfellépőkkel is készülnek. Ha mindez nem lenne elég, a második napot a színpadon egy egyszeri és megismételhetetlen all stars end show-val zárják a fesztiválon fellépő zenekarok koprodukciójában, illetve újból szemet gyönyörködtető, különleges vizuális megoldásokat láthatunk majd az egyébként is mesébe illő helyszínen.

 

Fellépők: 

Péntek (augusztus 20.)

Analog Balaton, Bohemian Betyars, Galaxisok, Mary PopKids, Moonbase Patel, Napfonat, Ohnody, Siaga, Zazie

Szombat (augusztus 21.)

Alex Torres, Aron András & the Black Circle Orchestra, Deva, Elias Bender Ronnenfelt, Fran Palermo, Mordái, Perrin, Superflake, La Boum Allstars

 

Forrás és további infó:

https://www.facebook.com/events/194242445954558

https://www.instagram.com/laboumfest/

https://www.facebook.com/laboumfest

 

Fotó: Horváth Ádám