Főkép

A Merítés-díj szépprózával foglalkozó zsűrije keresi az elmúlt évtized legjobb kortárs magyar szépirodalmi prózakötetét!

 

A zsűritagok listái mellett most bárki összeállíthatja saját tízes listáját a kedvenc köteteiből. A saját listájukat összeállító olvasók között nyereménykönyvek is gazdára találnak majd.

Így vehetsz részt a játékban:

  • Állítsd össze a saját tízes listádat a 2010 és 2019 között magyar nyelven, magyar szerzőtől, első kiadásban megjelent szépprózai kötetekből! Ehhez itt találsz segítséget.
  • Tedd közzé a listádat akár a Molyon az Irodalmi díjak zónában, akár egy másik felületen (Facebook, Instagram, Goodreads, saját blog vagy bármi egyéb)! Ne felejtsd el használni a #merítéslista és #azévtizedkönyve hashtageket!
  • A listád a linkkel együtt küldd el üzenetben a meritesdij2010.19@gmail.com e-mail-címre az azévtizedkönyve tárgymegjelöléssel! Ha Moly-tag vagy, az üzenetben add meg a molyos azonosítódat is.

Beküldési határidő: 2021. február 1. éjfél

 

Minden személy csak egyetlen listát küldhet. A zsűri fenntartja a jogot, hogy a szavazás kiírójaként a szavazás tisztaságát megsértő eredményt felülbírálja.

 

A nyerteseket e-mailben értesítjük, és amennyiben egy héten belül nem kapunk választ, újabb nyertest sorsolunk ki helyette.

 

A beküldött listákat összesítjük, és február folyamán kihirdetjük a legtöbb szavazatot kapott tíz könyv címét, illetve ezzel párhuzamosan a zsűri minden jelenlegi és egykori tagjának szavazata alapján összeállt tízes listát is.

 

A felhívás teljes szövege a Merítés-díj honlapján olvasható.


De nemcsak a zsűri és a közönség fogja megmondani, hogy szerintük kik írták az évtized legfontosabb könyveit, hanem talán a leginkább hozzáértők is. Hogy kik? Lehet találgatni. Maradjon egyelőre titok.
Bejelentés hamarosan!