Főkép

„Díjnyertes regények, bestseller lista-vezetők, hangosan provokálók, az olvasókat megríkató, megnevettető, sokakat felháborító művek, melyek témát adnak a kritikusoknak, újságíróknak, a közönségnek; melyekről beszélnek, vitáznak; s melyeket tanítanak, betiltanak, istenítenek, elégetnek” írja Bárdos András a 21. Század Kiadó új kiadói sorozatáról. A KULT-könyvek elhozzák Magyarországra az irodalmi izgalmat, a modern szépirodalom nagy műveit, mi pedig csak örülhetünk ennek. Az első négy regény 2017 őszén jelenik meg, mi pedig máris mutatjuk a borítókat és a fülszövegeket.

 

Michael Chabon: Ragyog a hold

 

Fordító: Pék Zoltán

Oldalszám: 360

Ár: 3990 Ft

Megjelenés: 2017. október 10.

 

A Pulitzer-díjas Michael Chabon újabb irodalmi remekműve igazságról és hazugságról, családi legendákról és egzisztenciális kalandokról, a bennünk élő, pusztító erőkről.

 

A regény egy öregember halálos ágyán tett vallomása, akire az elbeszélő csak így utal: „a nagyapám”. Őrület, háború, kaland, vágy, szex és szerelem, egzisztenciális kétely, rakétamodellezés, és mindenek felett a titkok és hazugságok pusztító hatása és építő ereje.

A Ragyog a hold egy korszakot sűrít egyetlen élet történetébe, és egy hosszú életet egyetlen hétbe: a háború előtti Philadelphia zsidó nyomornegyedeitől Németország elfoglalásáig, Floridai nyugdíjas falujától a New York-i börtönökig, az amerikai űrprogram aranykorától „az amerikai évszázad" alkonyáig sodródunk a regény forgatagában. Megható, tragikomikus történet a kegyetlen és felemelő huszadik századból.

 

Hazugság, mely igazat mond, kitaláció, ami tényeken alapul; Michael Chabon legmerészebb, legmegindítóbb és legsikeresebb műve, mely hónapokon át uralta az amerikai sikerlistákat.

 

Colson Whitehead: A föld alatti vasút

 

Fordító: Gy. Horváth László

Oldalszám: 360

Ár: 3990 Ft

Megjelenés: 2017. október 30.

 

Cora rabszolga egy georgiai ültetvényen, az élete maga a pokol – a környezetében talán senki sem szenved annyira, mint ő. Anyja magára hagyta a fiatal lányt, ráadásul barátai sincsenek, hiszen a rabszolgákat nem csupán az ültetvényesek sanyargatják, hanem ők maguk is gyötrik a társaikat, kegyetlenül, brutálisan. Cora úgy látja, nincs más lehetősége, mint a szökés. Amikor először hall a föld alatti vasútról, a rabszolgák északra menekítésével foglalkozó, titkos szervezetről, elhatározza, hogy bármi történjék is, útnak indul. Nem is sejti, milyen hosszú és gyötrelmes út vár rá…

 

Colson Whitehead fordulatos, megindító regénye, A föld alatti vasút (The Underground Railroad) az 1800-as évek Amerikájába repíti az olvasót, ahol rabszolgatartók és abolicionisták feszülnek egymásnak szóval és tettel, s ahol a szökött rabszolgák és segítőik büntetése a kínhalál – a feketék élete sokak szemében nem annyira értékes, mint fehér embertársaiké.

 

A kötet az elmúlt év talán legnagyobb irodalmi szenzációja és egyik leghangosabb köny vsikere. A hírek szerint a történetből az Oscar-díjas Holdfény című film rendezője, Barry Jenkins készül sorozatot forgatni.

 

Rose Tremain: A Gustav-szonáta

 

Ár: 3990 Ft

Megjelenés: 2017. november

 

Történet egy különös gyerekkori barátságról, amely kiállja az idő próbáját.

Gustav Perle egy svájci kisvárosban nő fel, ahová aII. világháború szörnyűségeinek csak halk visszhangja jut el. Egyedüli gyermeke imádott édesanyjának, Emilie-nek, aki meglehetően mogorván bánik a fiával. Összebarátkozik a vele egykorú, tehetséges zsidó fiúval, Anton Zweibellel, akit ígéretes zongorista növendéknek tartanak.

 

A két fiút szinte testvéri szeretet kapcsolja össze, miközben Gustav édesanyja hírhedt antiszemita… A barátság mindennél fontosabb számukra, és életüket később, felnőtt korukban is meghatározza, amikor egyikük szállodatulajdonosként, a másikuk ismert zongoraművészként valósítja meg álmait.

 

A Gustav-szonáta a barátságról szól: a szenvedélyes szeretetről, az eltávolodásról és a küzdelemről. Erőteljes és mélyen megindító mű az egyik legnagyobb kortárs regényíró tollából.

 

„Tökéletes regény a szerelem tökéletlenségéről.” – The Guardian
„Végletes és fájdalmas szépség. Briliáns regény. Tremain a legnagyobb brit írók egyike.” –Salman Rushdie

“Egy tökéletes regény az élet tökéletlenségéről” – The Observer

“Tremain egy géniusz.” – The Times

 

Sarah Perry: Az essexi kígyó

 

Oldalszám: 300

Ár: 3990 Ft

Megjelenés: 2017. november

 

1893, London. Amikor Cora Seaborne és Francis nevű fia megérkezik Essexbe, ott az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az essexi Kígyó újra feltűnt Aldwinter egyházközségének partjainál. Lelkes természetbúvárként Corát tűzbe hozza a hír, hisz talán egy eleddig ismeretlen állatfaj példányáról van szó. A lény nyomait követve ismerkedik meg Aldwinter papjával, William Ransome-mal, akivel ellentmondásos érzelmeket táplálnak egymás iránt, míg végül a legváratlanabb módon alakítják át a másik életét.

 

Az essexi kígyó című könyvet számos irodalmi díjra jelölték, megjelenése óta több mint egy éve az eladási listák elején szerepel a könyv az Egyesült Királyságban.