Főkép

Tavaly szeptember 1-jén négy új Youtube-csatornát indítottunk. A csatornák célja, hogy a fantasztikusan gazdag koncertfilm-archívumunk a lehető legtöbb emberhez eljusson. A csatornák műfajok szerint válnak szét (pop-rock, metál-punk, világzene és jazz). Azóta a négy csatornára több száz koncertfelvétel került fel, közel ezer számmal és többek között a Laibach, a Kvelertak, az Amorf Ördögök, Péterfy Bori, az Ivan & The Parazol, Frank Turner, a Kraak & Smaak, a Punnany Massif, a Wovenhand, a Madball, Sóley vagy az Animals As Leaders A38-as koncertjei. Minden csatorna rendszeresen frissül a jövőben.

 

Az A38 Hajó majdnem másfél évtizedes fennállása alatt több mint ezerötszáz koncert-riportfilmet készített, és most is évente kétszázötven koncertet rögzít. Nem túlzás azt mondani, hogy a magyar és nemzetközi könnyűzene egyik legnagyobb gyűjteménye jött létre a hajón. Bár a filmeket műsorra tűzte és tűzi a Magyar Televízió, a felvételek zöme egy-két sugárzás után az archívumba kerül. Az A38 Hajón fantasztikus érték, több ezer órányi koncertfelvétel, interjú és werkfilm gyűlt össze, ami alig jut el a közönséghez.

 

Éppen ezért tavaly szeptember 1-jén négy új YouTube-csatornát indítottunk. A négy csatorna zenei műfajok és stílusok szerint válik szét (A38 Vibes: pop és rock; A38 Rocks: metál, punk, hardcore és egyéb keményebb műfajok; A38 World: világzene és népzene; A38 Free: jazz és kísérleti). Szeptember elsejével a négy csatornán közel 3000 szám lesz elérhető, többek között a Laibach, a Raveonettes, az Amorf Ördögök, Péterfy Bori, az Ivan & The Parazol, Frank Turner, a Kraak & Smaak, a Punnany Massif, a Brains, a Madball, az Animals As Leaders A38-as koncertjei. A filmeket playlistekbe rendezzük, így a koncertek egyben is lejátszhatók, illetve a számok külön-külön is.

 

A csatornák természetesen rendszeresen frissülnek majd, folyamatosan kerülnek fel az elkészült koncert-riportfilmek. Emellett az A38 exkluzív, csak a YouTube-csatornákra szánt önálló műsorokat is tervez. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez a vállakozás egyedülálló a magyar online és zenei világban, és hatalmas új lehetőségeket rejt, hiszen a hazai szerzőknek ez további jogdíjbevételeket hozhat, és a magyar zene széles hozzáférésű platformjaként a nemzetközi figyelmet is felkeltheti. Érdemes tehát feliratkozni a csatornákra, mert rendszeresen frissülő, ritkán látott, különleges anyagok, koncertek és műsorok lesznek ezeken.

 

A csatornák létrehozásában az egyik legismertebb magyar digitális tartalommenedzsment-szakember, Bodrogi Bozán András, működtetésükben és jogi helyzetük rendezésében az egyik elismert magyarországi digitális disztribútor, a YouTube prémium partnere, a WMMusicDistribution segítette és segíti az A38 Hajót.

 

Az A38 Hajó YouTube csatornái

A38 Vibes >> magyar és nemzetközi pop-rock koncertek

A38 Rocks >> magyar és nemzetközi metál, punk és hardcore koncertek

A38 World >> magyar és nemzetközi világzenei koncertek

A38 Free >> magyar és nemzetközi experimentális és jazz koncertek

 

Forrás és további infó: www.a38.hu