Főkép

Timothée de Fombelle: Perle könyve
Egy távoli királyság kikötőjében, a fekete éjszakában világítóhajó imbolyog a hullámok tetején. Fedélzetén balsorsú szerelmespár: a varázserejétől megvált tündér és a trónról lemondott herceg. A fiút olyan világba száműzi egy gonosz nemtő, ahol sem a mesékben, sem a tündérekben nem hisznek. 1938-ban, Párizsban látjuk viszont az ifjút, a Perle Édességházban. Sorsa a háborúba, a francia ellenállás tagjai közé, majd egy véget nem érő ereklyevadászatra szólítja, és mindeközben mintha minden lépésére vigyázna egy láthatatlan, csodálatos lény. Találkozhat-e újra a két szerelmes? Van-e út vissza, a tündérvilágba?
Timothé de Fombelle napjaink egyik legelismertebb ifjúsági szerzője, könyvei ragos irodalmi díjakban részesülnek és a sikerlisták élén szerepelnek. Történeteinek többsége a fantázia és a valóság egymást átható világában játszódik, akár a Perle könyve.
Fordította: Pacskovszky Zsolt
Oldalszám: 248
Ár: 2999 Ft

Emmanuel Cerisier-Jérôme Petit-Samir Senoussi: Indiai tudományok és találmányok nagy könyve
Ez a könyv az indiai civilizáció gazdag történetét a tudományos felfedezéseken és találmányokon keresztül mutatja be. Indiában a matematikai problémákat versbe szedett költeményben fogalmazták meg, a táncot tudománynak tartották, és a meghalt hitves iránti szerelemből gyönyörű palotát építettek.
Mi ’arab számoknak’ mondjuk őket, az 1, 2, 3, 4 … számsor tagjai azonban Indiából származnak! Akárcsak a nulla, amely új távlatokat nyitott a matematika történetében.
A szinusz elnevezés pedig, amelyet szögmérésre használunk, az ’íjhúr’ jelentésű szanszkrit dzsiva szóból ered.
A nagy tudású matematikusok, csillagászok és orvosok mellett az indiaiak a hétköznapibb találmányokban is remekeltek: már 5000 évvel ezelőtt pamutot szőttek; több mint 2000 év óta ebből készülnek a ragyogó színű szárik. A játékokat se felejtsük el! A 6. században az indiai hercegek egy csaturanga nevű játékkal szórakoztak, amely Nyugatra is eljutott, és sakk néven vált ismertté.
Az olvasót térkép, időrendi táblázat és szómagyarázat segíti ismeretei elmélyítésében.
A kötet szaklektora Bangha Imre indológus.
Fordította: Tüske-Hegedüs Andrea  
Oldalszám: 64  
Ár: 2999 Ft

Zöld Panna: Kuka Művek 2. - Virgonc városi nyomozók
Virgonc Városban tíz rendkívüli kukásautó – szemétszállító, utcaseprő, locsoló, darus és hókotró - lakik. Ők a szokásos feladataikon kívül arra is ügyelnek, hogy semmi ne történjen Virgonc Városban, ami árthat a környezetnek: szennyezi a levegőt, a vizeket, szeméttel árasztja el a tereket, veszélyezteti az emberek életét.
Ebben a kötetben a tíz rendkívüli kukásautó kideríti, hogy éjjelente mitől válik csatatérré az Almavirág utca, és azt is megtudhatjuk, hogy létezik-e hupikék kutya.
***
A gyerekek nagyon szeretik a kukásautókat. Képesek mindent félredobva az ablakhoz rohanni, ha meghallják, hogy valamelyik a ház elé érkezett. Lelkesen integetnek neki, és élvezettel figyelik, ahogy a magasba emelkednek a kukák, és sorban kiürülnek.
A KUKA MŰVEK című mesesorozatban a gyerekek izgalmas kalandokat élhetnek át egy képzeletbeli kisváros: Virgonc Város kukásautóinak történetein keresztül
Tíz kukásautó - locsoló, söprögető, kis és nagy kukás, darus, hókotró, szelektív szemétgyűjtő - számtalan fontos feladatot lát el a városban. Nélkülük az utcák, a terek, a parkok szemetessé és piszkossá változnának.
A gyerekek azonban nem csak a történeteket izgulhatják végig, hanem arról is tapasztalatot szerezhetnek, hogy mit jelent életünkben a barátság, az összetartás, a segítőkészség, a szolidaritás. Közben szinte észrevétlenül azt is megtanulják, hogy mennyire fontos a környezet védelme, a hulladék szelektív összegyűjtése és megfelelő kezelése, és hogy milyen pusztító következményekkel járhat, ha nem hagyunk fel környezeti erőforrásaink pazarlásával.
A globális felmelegedéstől, a természeti környezet pusztulásától, átalakulásától fenyegetett világunkban rendkívül fontos, hogy a gyerekek már igen korán, a meseolvasás időszakában szembesüljenek ezekkel a kérdésekkel. Nem lehet azonban cél, hogy szorongást keltsünk bennük jövőjükkel kapcsolatban. Az viszont igen, hogy gondolkodásukat, szokásaikat - egész életformájukat áthassa a környezettudatos szemlélet. S mi más lenne alkalmasabb erre, mint egy játékos, izgalmas, vicces -, és kedves mese.
Oldalszám: 64  
Ár: 2999 Ft

 

Ivona Březinová: Add a mancsod!

Az első tanítási napon egy kerekesszékes fiú száguld be az iskola kapuján. Juleknek hívják, tavaly még mankóval közlekedett, idén azonban már ezzel az elektromos „versenygéppel”. Ugyanezen a reggelen Julek kutyája, Cézár is iskolába indul. Ő máshol tanul: egy olyan intézményben, ahol segítő kutyákat képeznek ki. Ha Cézár levizsgázott, ő vigyáz majd Julekre, és segít könnyebbé tenni a fiú életét. Addig azonban még sok kaland vár rájuk: kerekesszék-verseny a parkban, nyomozás egy eltűnt osztálytárs után, végül egy rejtélyes teniszlabda titkának megfejtése. A cseh írónő története az elfogadásról és a barátságról szól, megismerhetjük belőle egy különleges fiú és egy különleges kutya humoros, megható hétköznapjait.

Fordította: Balázs Andrea 

Oldalszám: 64 

Ár: 2499 Ft

 

Lázár Ervin: Bab Berci kalandjai

Bab Bercinek sokszor savanyú a képe, mert túlméretezett uborkaorrába folyton befészkeli magát a nátha. Magányosan éldegél erdei háncsházikójában, de aztán minden mesében találkozik valakivel. Egy tünkány (vagy boszordér) titokzatos szelencével ajándékozza meg. A szomszédja, Rimapénteki Rimai Péntekh megszállottan keresi a csodanektár receptjét, amely minden embert jóvá varázsolna, de csak nem akar neki sikerülni. Megismerkedik egy kővel, és virágot farag belőle. Aztán az erdőbe téved Pálinkós Gyurka, a titkos költő és repülőgép-építő; a hirtelen haragú Rév Zoli és Nuuszi Kuuszi, a kacifántosan szerencsétlen varázsló. Az utolsó történetben Lapázi Lopez ellentolvajnaggyal együtt veszik fel a harcot Utolsó Szaurella zsarnoki hatalma ellen, és mindegyikük tehetségére szükség lesz, hogy megmentsék a gyönyörű Bedebunk Sária életét.

Oldalszám: 120 

Ár: 2799 Ft

 

 

Simkó Anna: Kakapara - Nagy dolog? Kis dolog? Te hogyan gondolod?

Mi lehet az oka, hogy sok gyermek visszatartja a székletét, vagy csak pelenkába hajlandó székletet üríteni? A Kakapara című kötet erre a sok család életét megkeserítő kérdésre keresi a választ. Az első, szülőknek szóló fejezet a gyermek egészséges székletürítési szokásainak kialakításában segít. A második fejezet 4-10 éves korosztály számára érthető nyelven magyarázza el a tápcsatorna működését. A rövid leírások erősíthetik a gyermek önkontrollját.

Oldalszám: 48

Ár: 2499 Ft

 

 

 

 

Kiss Ottó: Ne félj, apa!

Nagy kislánykönyv

A ruhásszekrény tartalma, a porhó, vagy a szánkózás éppúgy varázslatos jelenség egy gyermek szemében, mint az öregedés és az elmúlás. A rácsodálkozás naivitásából sok szépség és humor fakad. Kiss Ottó legújabb gyerekversei egyszerű, hétköznapi megfigyeléseken alapulnak, főhőse lassan cseperedik, és a világ egyre szélesebbre tágul körülötte. Apa, Anya és a nagyszülők, a játékok, a természet, az élet és a halál is belefér ebbe a táguló világba.

"Amióta megszülettem, eléggé megváltoztam. De nemcsak én, apa is. Szegény nem tudja, hol lakik bennünk az álom, nem tudja, hová lesz a szivárvány a tócsa tetejéről, hogy porhóból nem lehet hóembert gyúrni, és nem tudja, milyen finom a habcsókos lecsó.

Ne félj, apa! Ezek csak versek. Pont olyanok, mint a mesék."

„Mindenki gyűjt valamit.

Én például sebeket gyűjtök a térdemen.

Már elég sok van.”

Oldalszám: 80

Ár: 2699 Ft

 

Susie Morgenstern: Szerelem első tüsszentésre

Ha-ha-ha-hapci! Filoména hercegkisasszony rosszul érzi magát. Könnyezik a szeme, folyik az orra, kapar a torka, szédül, és nem bír talpon maradni. Épp a tiszteletére rendezett nagy bál napján dönti le a lábáról a megfázás. Hogyan táncoljon ilyen állapotban, amikor az minden vágya, hogy háborítatlanul ücsöröghessen egy félreeső helyen, ahol… hapci!... békében tüsszöghet?

Fordította: Pacskovszky Zsolt 

Oldalszám: 48

Ár: 1899 Ft

 

 

 

 

 

 

Anette Kast-Zahn - Harmut Morgenroth: Táplálkozási kalauz gyerekeknek – A helyes étkezés játékszabályai

Úgy látja, hogy gyermeke túl keveset vagy épp túl sokat eszik és egyoldalú az étrendje? Ezek az étkezési problémák különösen a gyerekek első tíz életévében keseríthetik meg az ebédlőasztalnál töltött időt. Az elismert német szerzőpáros számos szórakoztató eset és konkrét ötlet segítségével írja le a megfelelő táplálkozás egyszerű, de hatékony játékszabályait a téma bestsellerében. Ha ezeket az életkori sajátosságokat figyelembe vevő szabályokat következetesen betartják az étkezések során, akkor mindannyian jó hangulatban, gyomorgörcs nélkül ülhetnek le enni.

Fordította: Nádori Lídia

Oldalszám: 168

Ár: 2899 Ft

 

Hohol Ancsa: Terka játszik 1.

Van kedved játszani Terkával? Ebben a foglalkoztatófüzetben olyan feladatokat találsz, amelyektől okosabb és ügyesebb leszel, miközben még jól is szórakozol. Találkozhatsz Terkával és barátaival: Ottóval, a kislány cicájával és a mókás zöldségekkel. Ráadásul azon sem kell törnöd a fejed többet, hogyan hívd meg a barátaidat a születésnapi bulidra!

Oldalszám: 24

Ár: 889 Ft

 

 

 

 

 

 

 

Hohol Ancsa: Terka és Gyurmuki a városban

Terka egy cserfes, négyéves kislány. Önálló véleménye van mindenről, szüntelenül kérdez, és más szemmel nézi a világot, mint a felnőttek. Gondoltátok volna, hogy egy ilyen kislány unatkozni is szokott? Pedig ez a történet pontosan így indul. De szerencsére Terka gyorsan feltalálja magát, és nyakába veszi a nyüzsgő várost. Újdonsült barátjával, Gyurmukival együtt igazi móka villamosra vagy éppen buszra ülni. De vajon mindketten épségben hazaérnek?

Oldalszám: 40

Ár: 1689 Ft

 

Vig Balázs: Todó kitálal az oviról - nem csak óvodásoknak

Az első magyar ovis könyv, amit férfi írt!

„Anyukám arra tanított, hogy a finomfőzeléket és a tojáslevest nem utáljuk, hanem legfeljebb azt mondjuk róla, hogy nem a kedvencünk. Én nem utálom a Tilda nénit, csak nem a kedvencem.” - Todó

Ki állítaná, hogy az óvodában könnyű az élet? Todó, a nagy igazságérzetű ovis saját bőrén tapasztalja meg a Méhecske csoport (fiúknak Zümi) örömteli és kevésbé vidám hétköznapjait. Akár verekedésről, szégyenlősségről, büntetésről, bekakilásról, vagy mócsingos menzaebédről van szó, Todó kiapadhatatlan mesélőkedvvel avat be minket vélt vagy valós sérelmeibe, és kitálal ovisoknak, szüleiknek, sőt az óvó néniknek egyaránt.

Oldalszám: 80

Ár: 2489 Ft

 

Janikovszky Éva: Zoli tortája

Zoli tizedik születésnapjára készül. A családban mindig nagymama süti meg az ünnepeltet köszöntő éljen-tortát, idén azonban Hévízre kell utaznia. A szülők úgy döntenek, inkább elhalasztják az ünnepséget. Zoli születésnapja mégis izgalmasan alakul, sok félreértéssel, tortával és szeretettel.

Janikovszky Éva írása 1967-ben jelent meg Az egytagú őrs című novellafüzér részeként, most az írónő születésének 90. évfordulóját köszöntjük azzal, hogy önálló kötetben, Kárpáti Tibor humoros illusztrációival adjuk közre.

Oldalszám: 32

Ár: 1899 Ft

 

 

 

 

 

 

Forrás: Móra Könyviadó