Főkép

A Historium Kiadó történelmi novellaíró pályázatot hirdet amatőr prózaíróknak, Magyarország 150 éves török hódoltsága témakörében, Fegyvert s vitézt éneklek címmel. A nyertes novellák országosan terjesztett, közös kötetben jelennek meg.

 

Pályázati feltételek:

 

- Pályázhat minden olyan magyar anyanyelvű (bármely országban élő) amatőr szerző, aki már elmúlt tizenöt éves, és nem rendelkezik önálló (nyomtatásban is megjelent) kötettel.

 

- A pályaműveknek az 1500-as évek eleje-közepe, illetve az 1600-as évek vége között kell játszódniuk a török kori Magyarországon, és mindenképpen kapcsolódniuk kell a magyar történelemhez.

 

- A pályaművek minimális terjedelme 10.000, maximális terjedelme 30.000 leütés lehet (szóközökkel).

 

- Kizárólag polgári névvel vagy magyar csengésű művésznévvel lehet pályázni.

 

- A pályaműveket e-mailben várjuk a historium.kiado@gmail.com címre, kizárólag csatolt állományként. A tárgy mezőbe kérjük beírni a következőt: „Fegyvert s vitézt – pályamű”.

 

- Egy pályázó csak egy művel jelentkezhet, mely még nem jelent meg nyomtatásban, és melyet nem nyújtott be másik pályázatra!

 

- Postai úton beküldött kéziratokat nem fogadunk el érvényes pályamunkának, ilyen anyagot nem őrzünk meg, és nem küldünk vissza!

 

Beküldési határidő: 2014. szeptember 15.

Eredményhirdetés: 2014. október 1.

 

Díjazás:

A legjobb írások megjelennek a Fegyvert s vitézt éneklek c. antológiában, melyből minden nyertes szerző 10 tiszteletpéldányt kap. A kötet nyomtatásban, országos terjesztéssel lát napvilágot, és a Fiatal magyar prózaírók sorozat részét képezi majd, mely nagyszerű kiugrási lehetőséget biztosíthat a kezdő és haladó tehetségeknek. A sorozat eddig megjelent kötetei: Sár, vér, levendula (2012), A holló évszázada (2013), 100 magyar baka (2014).

 

Forrás: Historium Kiadó