Főkép

A kiadó története 1993-ig nyúlik vissza, amikor is az alapító tagok (ketten voltak) gondoltak egy nagyot, megszámolták a párna alatt őrzött megtakarított pénzüket, és úgy döntöttek, ha egyetlen egy példányt sem adnak el Benjamin Hoff: Malacka és tao című könyvéből, akkor is belevágnak. De tévedtek. Malackára sok olvasó volt kíváncsi (és persze a taóra is). Malackát követte a Micimackó és a tao, majd a Tao Te King (a költő-király, Weöres Sándor interpretálásában), aztán A teljesség felé, majd Hermann Hessétől a Demian.

Teltek-múltak az évek, és a kétszemélyes kiadóból Kiadó lett. Nem nagy, nem kicsi. Közepes, de nem középszerű. Profil? Nincs. Viszont van, ami kizárt: igénytelenség, ízléstelenség. Azt szeretnék, ha az olvasók kapnának valamit a pénzükért, nemcsak tartalmilag, hanem esztétikailag is.

 

 

 

 

 

Mérő László: A csodák logikája

 

Mérő László szerint is vannak csodák: pozitívak és negatívak egyaránt. Ezek a csodák a megszokott csodákkal szemben megmagyarázhatóak, mégpedig a kiszámíthatatlan tudományával.

A mai matematika segítségével a szerző elmagyarázza, hogyan működnek a világi csodák, és miképpen hozzák létre a „gazdag szemétdomb” mechanizmusát.

 

 

 

 

 

Dina Nayeri: Közöttünk a tenger

 

Az iráni írónő első regénye máris 14 nyelven jelent meg világszerte. A történet az iszlám forradalom utáni Iránban játszódik, ahol egy nő csak fejkendőben léphet ki az utcára, és bűnnek számít, ha valaki amerikai zenét hallgat.

 

Egy kis iráni faluban nevelkedik a kis Szába és ikertestvére, Mahtab. Szába élete egy csapásra megváltozik, amikor anyja és testvére számára felfoghatatlanul eltűnnek az életéből. A kislány meg van győződve róla, hogy Amerikába emigráltak nélküle.

 

 

 

 

 

Corine Gantz: Rejtekhely Párizsban

 

„Kezdje újra Párizsban!“ A háromgyerekes, megözvegyült Annie ezzel a mottóval ad fel hirdetést egy amerikai újságban, és házát kisvártatva elárasztják az új lakók: az erőszakos férjtől menekülő ex-modell két gyerekével, az anorexiás fiatal lány és a szívdöglesztő francia festőművész.

 

Szerelem, humor, bonyodalom! Kell ennél több?

 

 

 

 

 

Roberta Rich: A hárem bábája

 

A nagy sikerű "Velencei bába" szerzője új könyvében a 16. századi Konstantinápolyba repíti az olvasót. Hanna és családja új életet kezdenek az oszmán birodalomban. Hannáról hamar elterjed, hogy a főváros legjobb bábája, így hamarosan a szultán udvarában találja magát.

 

Izgalmas és hiteles történelmi regény.

 

 

 

 

 

Forrás: Tericum Kiadó