Főkép

 

A Pongrác Kiadó újdonságai a 85. Ünnepi Könyvhéten és a következő hetekben.

 

 

 

L. Molnár Edit: A sárga kanapé

Mendlik Bálint és Neogrády-Kiss Barnabás motívumaival

 

Kisó lassan tizenhat éves. Néha randizik, de nem különösebben izgatja a dolog. Egészen addig, amíg fel nem bukkan a színen a szomszéd srác. Illetve srácok. Hiszen egy testvérpár költözik a szomszéd házba. Kisó szerelmes lesz. Nagyon. Kristófba, az idősebb zöld szeműbe. Ő a nagy szerelem, az igazi, az ELSŐ.

Legalábbis úgy tűnik.

Aztán…

Egy pénteken naplót kezd írni.

Ez a napló A sárga kanapé. Fél év történései.

 

 

Artair McKnight: Becky Apple és az újjászületők

Jánosi Petra illusztrációival

 

Az észak-angliai Greenstone-ban élő Becky magányos lány, aki unja a semmittevést és a kisvárosi hétköznapokat. Még csak tizenhat éves, de saját házban lakik – egyedül, mert jómódú szülei inkább a családi vállalkozásnak szentelik minden idejüket. A tanévkezdés váratlan izgalmakat tartogat Becky számára: az osztályba új fiú, a skót Chris Cleland érkezik, aki szemmel láthatólag érdeklődik a lány iránt.

Ez azonban még nem minden…

Becky egy vénséges kútban vaskos könyvre akad, amely feltárja titkait, s hősünk egyszerre az újjászületők káprázatos, ám egyben kísérteties erdejébe nyer bebocsátást, ahol állatfejű és más torz lényekkel, olykor emberi külsővel rendelkező különleges teremtményekkel találkozik. Ők azok a holtak, akik tündérek és más mitikus lények között kezdtek új életet.

Becky Apple pont akkor érkezik, majd válik az Örökerdőt védelmező druidává, amikor egy rémisztő, vonyító gyilkos és egy sejtelmes, rejtőzködő ellenség tűnik fel… Beckynek társra van szüksége… Chrisre esik a választása.

Ez Artair McKnight trilógiájának első könyve. A történet a Becky Apple és a sötétek, valamint a Becky Apple és a dühöngők című kötetekkel folytatódik.

 

Neumann Ottó: Tettes után tipegő

Almási Zétény illusztrációival

 

Csodagyerekről már hallhattál, de ilyenről még sosem. Bertalan ugyanis a szülei előtt is titokban tartja fantasztikus képességeit, így egész környezete átlagos hatévesnek hiszi. Hősünk jól elvan a titokban befalt könyvekkel és az internetes levelezőtársakkal, akiknek húszéves fiatalemberként mutatkozik be. Az élet azonban egyszer csak arra kényszeríti, hogy kilépjen biztonságos búvóhelyéről, és eddig sikeresen rejtegetett nagy tudását értékesítse: ha sikerül nyakon csípnie egy körmönfont gonosztevőt, azzal a saját családján is segít. Óriási feladat ez, hisz Bertalan végül is csak egy gyerek, méghozzá olyan, aki hatalmas eszéhez képest a hétköznapi dolgokban bizony elég ügyetlen.

 

 

 

 

L. Molnár Edit: Kíváncsi-Kósza Annabella Lujza és az özönvíz

Almási Zétény illusztrációival

 

A vihogós, szeleburdi tündérnek mindene a lila szín. Amikor birtokába kerül egy hőn áhított lila kendő, még nem sejti, mekkora galibát okoz azzal, hogy eszében sincs visszaadni a tulajdonosának.

 

A hőseinket szó szerint elárasztó katasztrófa egyre fenyegetőbbnek tűnik, ám szerencsére van remény. És akad tán némi kolbász, szalonna és csípős paprika is, ami elengedhetetlenül fontos, ha egy

háromcentis apróság vészhelyzetbe kerül.

 

Tulajdonképpen mi a virágtündérek dolga? Miféle segítséget nyújthat Kazimír, a hóbortos boltos? És miként kerül a képbe egy menekülő mókuscsalád, valamint két kisegér, akik – amint az hamar kiderül – válldísznek sem utolsók?

 

Forrás: Pongrác Kiadó