Főkép

A fiatal jazzénekesnő, Karosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is a saját kvartettjével, most pedig a második lemeze jelent meg, méghozzá a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában. A  Hidden Roots című album lemezbemutató koncertje nagy sikert aratott a 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

 

A lemezen közreműködik a New Yorkban élő fiatal német szaxofonos, Tobias Meinhart, aki a budapesti lemezbemutató koncerten is játszott. A lemezen két számban hallható Kovács Linda énekes, aki szintén fellépett a március 26-i koncerten.

 

Az album főként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozással együtt. A témák instrumentálisak, az ének egyenrangú szerepelt játszik a szaxofonnal. A zene dinamikus, magán viseli a magyar és közép-európai zene ritmikai sokszínűségét.

 

Meghatározó a ritmikai változatosság, néhol folkos hatás, szöveg nélküli, instrumentális témákkal. Karosi Júlia számára a jazz tradícióin túl fontosak a népdalok, Bartók erőteljes művei és az őt meg a környezetét meghatározó kultúrák, zenék. Ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, s ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását. A zenekar dalai egy különleges, misztikus világba invitálják az arra érzékeny hallgatót. A dalok a kószálás, vándorlás élményéről vallanak, belső útkeresésről és a megérkezés, otthonra lelés öröméről.

 

Port.hu Jazz Est: Karosi Júlia Quartet lemezbemutató koncert

Közreműködnek:

Karosi Júlia – ének

Tálas Áron - zongora

Bögöthy Ádám - bőgő

Varga Bendegúz – dob

 

Időpont: 2014. május 31 20.00 óra

Helyszín: Budapest Jazz Club

Jegyárak: 1.400Ft / 1000Ft

 

Fotó: Raffay Zsófia

 

Forrás: www.bjc.hu