Főkép

Lassan másfél éve működik az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány, de csak tavaly ősztől jutottunk el odáig, hogy kilépjünk a virtuális tér kényelmes melegéből, és saját szemünkkel nézzük meg, illetve saját bőrünkön tapasztaljuk meg, mi újság a nagyvilágban. Ez a gyakorlatban a szívügyünkké vált könyvadományozást jelenti - a korlátozott lehetőségek dacára egészen szép eredményeket értünk el. Az meg csak hab a tortán, hogy pár hajléktalanszállóra rendszeresen tudtunk adományt vinni.

 

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy ezt a kezdeményezést folytatni kell, viszont a rendelkezésünkre álló könyvek korlátozott száma miatt olykor muszáj megszólítanunk tágabb környezetünket. Ennek részeként vettünk részt a tavaszi PlayIten, ahol nagyon sokan látták a standunkat, és az akkori hírverésünk arcaként megjelent Szarumánt. Mivel nemcsak felnőtteket befogadó intézményekben gondolkodunk, hanem iskolákban, óvodákban és gyerekotthonokban is, érthető módon megörültünk, amikor a Meexnek hála helyet kaptunk a PlayKiden, amely május utolsó hétvégéjén került megrendezésre.

 

 

Azt előre sejtettük, hogy nem lesz egyszerű ez a hétvége, lévén a meteorológia kánikulát és szórványos zivatarokat ígért. Ennek megfelelően szombat reggel kezdődő hőségben találkoztunk a bejáratnál, majd rövid keresgélés után megtaláltuk a sátrunkat, ahol kiderült, új helyre kerültünk, és a Könyvfesztiválnak is otthont adó épületben lesz a standunk, a Gamestar színpad szomszédságában. Áthurcolkodtunk, kipakoltunk és jól néztünk ki.

 

 

A következő két nap főként arról szólt, hogy mostani reklámarcunk, Obi-Wan Kenobi járta a vidéket, közös fotózásokon vett részt, osztogatta a könyvjelzőnket, mi meg hátvédként válaszoltunk az érdeklődő kérdésekre.

 

 

Mindeközben a standunkon kérdőívvel vártunk a kicsiket és szüleiket. Hála az Agave Könyvek támogatásának, nagyon sokan válaszoltak a kérdésekre - terveink szerint pár hét múlva cikkben összegezzük a tapasztalatokat.

 

 

A meleg miatt nagyon fárasztó volt a két nap (főként Kenobinak, aki erről említést is tesz az összefoglaló videónkban), de ezt leszámítva úgy gondolom, eredményesen telt a két nap, ezért a jövőben is tervezünk hasonló megmozdulásokat.