Főkép

Agatha Christie örökösei 2013 szeptemberében jelentették be, hogy új Poirot-regény készül. A könyvet a pszichológiai thrillereiről ismert Sophie Hannah írja, aki maga is nagy Christie-rajongó. A kötet 2014 szeptemberében fog megjelenni Angliában és Magyarországon is.

 

Agatha Christie hivatalos honlapján május 8-án jelentették be az új Poriot-kötet címét és rövid tartalmát. A The Monogram Murders a tervek szerint magyarul A monogram-gyilkosságok címen fog megjelenni. A történet elején Hercule Poirot-t egy rémült fiatal nő keresi fel, aki biztos benne, hogy meg akarják ölni, azonban könyörög a nyomozónak, hogy ne kutasson a gyilkosa után. Később Poirot megtudja, hogy egy divatos londoni szálloda három vendégét megölték, és egy-egy mandzsettagombot helyeztek a szájukba. Vajon van összefüggés a gyilkosságok és a fiatal nő között?

 

Mathew Prichard, Agatha Christie unokája el volt ragadtatva Sophie Hannah ötletétől. Elmondása alapján a részletes szinopszis, amelyből kitetszett Hannah hatalmas írói tehetsége és Agatha Christie könyvei iránti rajongása, elég volt ahhoz, hogy rábólintson a tervre. Sophie Hannah az első olyan író, aki engedélyt kapott Agatha Christie örököseitől arra, hogy egy regényében felhasználja Christie valamelyik karakterét.

 

„Abszolúte nem próbáltam utánozni Christie-t. Kristálytiszta, tűpontos, elegáns és csöppet sem szószátyár stiliszta, eleve kudarcra van ítélve, aki utánozni akarja. Én csak annyit szerettem volna, és remélem, sikerült is véghezvinnem, hogy Poirot hozzá méltó kihívást kapjon egy olyan krimiben, ami a korszak stílusában íródott” – nyilatkozta Sophie Hannah a regény írásáról.

 

A kötet Molnár Eszter fordításában fog megjelenni 2014 szeptemberében az Európa Könyvkiadó gondozásában.

 

Forrás: Európa Könyvkiadó

 

Fotó: @PhillipaGedge