Főkép

Dési János: A magyar szürke 48 árnyalata

 

Dési János, a Népszava és a Klubrádió munkatársa nagy munkába fogott: lexikonná varázsolta össze a magyar közélet 48 prominens alakjának pályaképét - jobbról is meg balról is. A kötetből megtudhatjuk, kinek-kinek milyen kacskaringókon keresztül vezetett az útja napjainkig. A szerző temérdek tanulságos dokumentumot is csatasorba állít a politikusok jellemvonásainak kidomborítására. E domborításhoz Pápai Gábor sietett Dési segítségére: minden résztvevőről készített egy-egy csinos karikatúrát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bächer Iván, Teknős Miklós: Újlipócia

 

Újlipótváros földje az ősidők óta lakott. Lassan száz éve. Azelőtt területét malmok, fatelepek, raktárak borították, azoknak előtte meg homok pergett itt csupán.

 

De aztán megtelepedett, és remek lakhelyre lelt itt az ember is.

Itt még ma is nagy számban föllelhetők bennszülött őslakók, akik öregkorukban is abban a lakásban, házban, utcában élnek, amelyben születtek.

 

Erről a változatos vidékről, ezekről a sokat próbált emberekről; az itt lévő érdekes házakról, zegzugos utcákról, tágas terekről szól ez a kis képeskönyv.

 

 

 

 

 

 

 

Juan Gabriel Vásquez: A hírnév

 

A hírnévben a kolumbiai író kedvelt témái térnek vissza: a múlt ránk nehezedő súlya, az emlékezet tévedései, életünk és a politika világának sajátos keresztezési pontjai és hogy milyen óriási jelentősége van a közvéleménynek a mai társadalmakban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erwin Mortier: Dadogó dalok könyve

 

Amikor a nyelv szövete felfeslik: emlékmorzsák valakiről, akinek személyisége a szemünk láttára hullik darabjaira, és aki történetesen az édesanyánk.

 

E folyamat lírába öntése ez a kötet, mely Gera Judit értő tolmácsolásában lát napvilágot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: Ab Ovo Kiadó