Főkép

Mi sem mutatja jobban a progresszív rock évtizedeken átívelő népszerűségét, mint hogy a műfajnak még a XXI. században is akad egy kivételesen elismert zászlóvivője. Nem más ez, mint az Egyesült Államokból induló Dream Theater, amely legutóbbi lemezének népszerűsítése keretében érkezik július 26-án egy újabb rendkívüli koncerttel Budapestre – ezúttal egyenesen a Budapest Park színpadára.

 

Elképesztő technikai tudás, mély szakértelmet sugalló többtételes dalszerkezetek és kolosszális stadionhangzás – ezek az összetevők voltak szükségesek ahhoz, hogy a Dream Theater napjaink egyik legmegbecsültebb zenekara legyen a prog-metál felségterületén. Az 1985 óta működő formációt már lassacskán harminc esztendeje rengeteg szakmai díj, számos fergeteges kereskedelmi sikert hozó stúdiólemez és egy roppant széleskörű nemzetközi rajongótábor kíséri . Eddigi, összesen tízmilliós példányszám felett elkelő 12 soralbumát, tetemes méretű élő- és demóarchívumát, valamint eseményszámba menő fellépéseit tekintve ugyanis az elementáris erejű dob- és gitárszólók mellett csak a közönség kegyeit keresi nagyobb lelkesedéssel az öttagú banda.

 

Az elmúlt fél évtizedben ráadásul úgy tűnik, hogy az eddigieknél még magasabb sebességbe kapcsolt a formáció. 2009 óta ugyanis nem kevesebb, mint három stúdióalbuma került be az USA nagylemez-listájának első tíz helyezettje közé (korábban ez a mérföldkő egyik korongjának sem sikerült), sőt, a csapat megkapta élete első Grammy-jelölését az „On The Back of Angels” című közkedvelt daláért. És hogy lehet-e ezt még fokozni? Hát persze: a tavalyi esztendő során ugyanis a Loudwire portál olvasói az ötös Images and Words névre keresztelt debütáló anyagát szavazták meg a történelem valaha volt legjobb metállemezének – ez pedig korántsem kis megtiszteltetés a műfaj korszakos remekműveinek tükrében. Az eszes fémzene kedvelői tehát igen kevés ellenérvet sorolhatnak fel a DT újabb pesti koncertjével szemben, hiszen egyértelmű, hogy a zenekar még sosem volt olyan remek formában, mint jelenleg - így pedig a magyar híveknek is garantáltan eksztatikus élményt fog nyújtani a 2014-es performansz.

Jegyárak: 9.500 / 11.500 Ft

 

Forrás és további infó:

http://www.dreamtheater.net/

https://www.facebook.com/dreamtheaterofficial

https://twitter.com/dreamtheaternet

http://www.youtube.com/user/dreamtheater

http://instagram.com/dtimages