Főkép

Az Óbudai Platán Könyvtár és az Agave Könyvek által szervezett Budapest Noir kiállítás célja, hogy Németh Kriszta és Andok Tamás fotói, illetve kapcsolódó hanganyagok segítségével mutassa be Kondor Vilmos Budapest-regénysorozatának (Budapest noir, Bűnös Budapest, A budapesti kém, Budapest romokban, Budapest novemberben) sajátos világát.

 

A kiállított képek hol szorosabban, hol könnyebben kötődnek Kondor prózájához, de minden esetben a nagyvárosi élet izgalmas hangulatait, markáns pillanatait jelenítik meg. Mindezt a mai, 21. századi miliőben, olyan díszletek között, mint a nappal hangos, éjjel szendergő terek és pályaudvarok, a lüktető belváros, titokzatos külváros, a labirintusszerűen tekergő utcák és rejtett kapualjak.

 

***

 

Németh Kriszta: Szabadúszó színésznő, fiókíró, a Gittegylet.com kulturális magazin egyik szerkesztője, Magánszám című, heti rendszerességgel jelentkező audió-performanszával a magyar podcast szcéna egyik legkorábbi képviselője. Szenvedélye a mobilfotográfia. http://cippo.hu

 

Andok Tamás: Kommunikációs szakember, kulturális újságíró, a kísérleti fotográfia szerelmese. Képei többnyire nappali és éjjeli streetfotók és különféle szürreális, lírai hangulatú konceptuális sorozatok. http://tamasandok.hu

 

A megnyitó programja:

Rövid felvezető után Németh Kriszta színművész olvas fel Kondor Vilmos műveiből, ezt követően halk, duruzsoló zene és hangjáték kíséretében lesz lehetőség a fotók megtekintésére.

 

Helyszín: Óbudai Platán Könyvtár - 1031 Budapest, Arató Emil tér 1. (bejárat a Kadosa utcáról)

A megnyitó időpontja: 2014. február 27. 18:00

Közreműködik: Gyárfás Dorka (Agave Könyvek)

Megtekinthető: 2014. március 27-ig

Belépés: Ingyenes

 

 

 

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1408501509397883

 

http://budapestnoir.tumblr.com

http://platankonyvtar.hu

https://www.facebook.com/agavekonyvek