Főkép

A Fumax Kiadó a 2014-es évben is folytatja nagysikerű és sokak által szeretett könyveinek kiadását.

 

Oliver Bowden: Fekete lobogó

 

Ezek közül az első a várva várt új Assassin’s Creed kötet, amely a XVIII. századi kalóz aranykort és annak legismertebb kalózait vegyíti az Assassin’s Creed világával, és remek alkalom lesz arra, hogy azok is kipróbálják a sorozatot, akik eddig nem tették.

 

„Lenyűgözött a csuklyás alak látványa. Szinte hipnotizált a halál végrehajtója, aki az őt körülvevő vérontással mit sem törődve, csak az alkalmas pillanatra várt, hogy lesújthasson.”

A kalózkodás aranykorában járunk, amikor csábít az ismeretlen Újvilág. Edward Kenway, egy gyapjúkereskedő elkényeztetett fia képtelen ellenállni a nyílt tenger, az arany és a kalandos élet vonzásának.

Amikor a családi gazdaságot megtámadják, kapva kap a lehetőségen, és megszökik. Hamarosan kora legrettegettebb kalózai között emlegetik a nevét.

A mohóság, a becsvágy és az árulás azonban a nyomába szegődik, és amikor egy megdöbbentő összeesküvés bizonyítékaira bukkan, amely azzal fenyegeti, hogy mindent elpusztít, ami kedves számára, utat enged a kíméletlen megtorlásnak…

Így belesodródik az Orgyilkosok és a Templomosok között fennálló évszázados küzdelembe...

Megjelenés: 2014. február

írta: Oliver Bowden
sorozat: Fumax Game
eredeti cím: Assassin’s Creed: Black Flag
műfaj: történelmi kalandregény
méret: 147×198 mm
440 oldal
fogyár: 3790Ft
ISBN 978-963-9861-60-2

 

Jon Sprunk: Az Árny csábítása

 

Folytatódik az Árnyorgyilkos trilógia második kötete, amelyben Caim történetát követhetjük figyelemmel, akinek képességeit leginkább a képregényekből és videójátékokból megismert Darkness képességeihez tudnánk hasonlítani.

 

A KÍMÉLETLEN ÉSZAKI PUSZTASÁG HATÁRÁN…

Az egykori páratlan orgyilkos, az othiri éjszaka ragadozó, sötét árnya Caim, veszélyes játszmába kezdett, amikor egy trónját követelő császárnő segítségére sietett. Ám titokzatos múltjának elfeledett öröksége ismét csalogatni kezdi.

Miközben szülei eltűnésének és meggyilkolásának körülményeiről igyekszik kideríteni az igazságot, Caim tudomást szerez egy országról, amelyet az Árny a rabigájába hajtott. Az Odaát mágikus kísértésétől űzött harcos olyan háborúba keveredik, amelyben semmi kedve sincs küzdeni.

De senki sem állhat ellen az Árny csábításának.

“Ez a könyv csupa akció… Az író mindvégig a szöveg ritmusára, a cselekmény orientált meseszövésre és a tökéletesen eltalált jellemekre összpontosít, míg azok mesteri dark fantasy regénnyé állnak össze… Mi bármikor szívesen olvassuk Jon Sprunk letehetetlen történeteit.” – ELITIST BOOK REVIEWS

 

Megjelenés: 2014. február

írta: Jon Sprunk
műfaj: fantasy
méret: 142×198 mm
448 oldal
fogyár: 3495Ft
ISBN 978-963-9861-61-9

 

David Benioff: Tolvajok tele

 

Márciusban érkezik egy olyan könyv, ami ismét egy nagyon fontos lépést jelent a Fumax kiadó pályafutásában. David Benioff Tolvajok tele című szépirodalmi történelmi kalandregényével ugyanis egy új sorozatot indítunk Fumax Irodalom néven. A New York Times bestseller, ALA Alex díjas, közel negyven országban kiadott regény írója Benioff a Tolvajok tele óta nem írt új könyvet, ugyanis ő az alkotója, producere és a forgatókönyv írója a Trónok harca tévésorozatnak. A könyv Gy. Horváth László remekbe szabott fordítását kapta.

 

A könyv két fiatal férfi viszontagságos napjait meséli el Leningrád ostroma alatt, a II. világháború folyamán. Levet börtönbe zárják, amiért kirabolt egy halott német pilótát, ám találkozik Koljával, akit dezertálásáért tartóztattak le. A szovjet titkosrendőrség, az NKVD ezredese azonban felajánl nekik egy kiutat rabságukból: ha szerezni tudnak egy tucat tojást az ezredes lányának öt nap múlva esedékes esküvőjére, akkor visszanyerik a szabadságukat. Ha azonban nem sikerül nekik, ami az ostrom alatt álló Leningrád szűkös telében meglehetősen valószínű, mindkettejüket kivégzik. Lev és Kolja pedig útnak indul, hogy valahonnan kerítsenek néhány tojást, s útjuk során bebarangolják az egész várost, miközben abszurd kalandokba keverednek kannibálokkal vagy épp szovjet partizánokkal…

 

Megjelenés: 2014. március

írta: David Benioff

műfaj: szépirodalom, háborús / történelmi

 

Anthony Ryan: A vér éneke

 

Március végén vagy áprilisban jön Anthony Ryan: A vér éneke (Blood Song) című regénye, a Hollóárnyék trilógia nyitó kötete, az epikus fantasy, amiről csak legekben lehet beszélni.

2013 legkiemelkedőbb fantasy debütálásának (legalábbis nyomtatásban 2013) már közel 20 országban elkeltek a kiadási jogai, és a Goodreads és Amazon olvasói értékeléseinek 96%-a 4 vagy 5 csillagos.

 

A szerző már a sorozat második részével (Tower Lord) is elkészült, úgyhogy valószínűleg a folytatásra sem kell majd sokat várnunk.

 

A könyvben Vaelin Al Sorna viszontagságos és kalandos életébe nyerhetünk betekintést saját elbeszélésén át. Édesapja, a neves hadvezér, gyermekként a Hatodik Rend kapuinál hagyta, s bár a Rend befogadta, cserébe teljesen el kellett felejtenie a múltját, s csak a tanulásra (egyben a nehéz kiképzésére) koncentrálnia, ami nem olyan egyszerű feladat, ha valaki az ő családjának nevét viseli. A Rendek a négy királyságot magába foglaló Egységes Birodalom szervezetei, de nevük ellenére mégsem vallásosak, sőt, kifejezetten üldözik a hitet és az istenek követésének minden formáját. Mindegyik Rend másra „specializálódott” – a Hatodik, melybe Vaelin is került, természetesen a harcra.

 

Megjelenés: 2014. március/április

írta: Anthony Ryan

műfaj: fantasy

 

Dan Wells: Nem akarlak megölni

 

A Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia záró kötete, melyben John Cleaver ismét, immár utoljára felveszi a harcot a gonosszal, legyen az külső vagy belső.

 

Mi is nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogyan zárul a trilógia. A Goodreads.com olvasói értékelései alapján ez lesz a legerősebb kötet belőle. Dan Wells itthon is egyre népszerűbb, nekünk is az egyik kedvenc szerzőnké vált, eddig még egy művének a minőségében sem kellett csalódnunk.

 

Megjelenés: 2014. április

írta: Dan Wells

műfaj: krimi / thriller

 

Emily the Strange: Különös különcségek

 

Emily végre visszatér, remélhetőleg sokak nagy örömére. Lesz a könyvben a két Emilyn kívül többek közt macsakfordítógép, kémpelenka, családi kopogó szellem és sok más elszállt dolog.

 

Emily egyébként egy talpraesett, fekete hajú, fekete ruhát viselő, kissé antiszociális figura, aki mindenféle érdekes dolgokat tud (pl. dróttal, fogpiszkálóval és hajtűvel lakatot kinyitni; amplitúdós homokvihar-generátort építeni), szereti a pókokat és a fekete cicákat, nincsenek ellenére a rémálmok, és tudja, mire való az oszcilláló örvénygyorsító, az asztrogeodetikus giroszkóp, a kortikális olló, a moduláló katéteres forrasztó, a fluoerszkáló polaritáspenge. Emellett ilyen, és ehhez hasonló „trágárságokat” mond: Paszományos mongó! Szénszálas lótüdő! Szakrális krucifiksz! Presvedt rücsedék! Zakkanászott gruffacsórzott fövenyészett… ööö… kótyomfitty!

 

Nem csak gyerekeknek!

 

Megjelenés: 2014. április

írta: Rob Reger és Jessica Gruner

műfaj: gyermek / ifjúsági

 

Michael J. Sullivan: Smaragdvihar

 

A Riyria krónikák negyedik részében kedvenc tolvajaink ezúttal tengerre szállnak. Royce Melborn és Hadrian Blackwater ugyanis messze földön ismert tolvajok és rablók, akik a leglehetetlenebb megbízásokat is vállalják – és sikerrel teljesítik. Riyriának hívják magukat, a nemesek előszeretettel veszik igénybe szolgáltatásaikat, amikor valamilyen szorult helyzetbe kerülnek. A sorozat első három részében azonban olyan kalandokba keverednek, ahol nem csupán a saját életük, de az egész Birodalom sorsa a tét.

 

Itthon is egyre többen fedezik fel ezt a nagy sikerű fantasy sorozatot, ahogy egyre izgalmasabbá válik a történet. A negyedik kötet még az eddigiekre is rátesz majd egy lapáttal, és ezúttal végre egy olyan részt kapunk, amely fantasy elemekben is bővelkedik.

 

Megjelenés: 2014. tavasz vége / nyár

írta: Michael J. Sullivan

műfaj: fantasy

 

James S. A. Corey: Kalibán háborúja

 

2013-ban a Leviatán ébredése a magyar olvasók körében is hatalmas sikert aratott, és hamarosan megjelenik a folytatása is, amely egy kicsivel még vastagabb lesz mint az elődje, a Goodreads.com olvasói értékelései alapján pedig még annál is jobb.

 

Az első részben megismerhettük a nem is olyan távoli jövőt, amikor a Naprendszer benépesítése már gyakorlatilag befejeződött, az emberiség megtelepedett a fontosabb és a nehézségek dacára is lakható planétákon: a Holdon, a Marson, a Jupiter vagy a Szaturnusz holdjain, valamint több kisbolygón is a Mars és a Jupiter között húzódó Övben. Bár látszólag béke honol az egyes hatalmak között, a felszín alatt jelentős feszültségek gyűlnek, csak a megfelelő ok hiányzik az emberiséget végleg eltörlő háború kirobbanásához.

 

Ebben a kötetben három új főszereplő kerül bemutatásra a Leviatán ébredéséből megismert Holden mellett és mindhárom nagyon eltalált, érdekes karakter lesz. A Kalibán háborúját jelölték Locus díjra, és elődjéhez hasonlóan megnyerte 2013-ban a Reading List díjat sci-fi műfajban.

 

A Térségből tévésorozatot akarnak csinálni, reméljük hamarosan láthatjuk is az eredményét.

 

Megjelenés: 2014. tavasz vége / nyár

írta: James S. A. Corey (Daniel Abraham és Ty Franck)

műfaj: sci-fi

 

Kathy Reichs: Seizure (magyar cím még nem született meg)

 

Tory Brennan nem más, mint a híres antropológus, Tempe unokahúga. Bár a kapcsolatuk még nagyon friss, mert Tory csak fél éve, az anyja halála után költözött eddig nem is ismert apjához, de a családi vonások nyilvánvalóak, letagadhatatlanok. Tory és az apja a Morris-szigeten élnek, ahogy a LIRI Kutatóintézetben dolgozó többi alkalmazott, illetve azok családja is, de a lány és barátai rendszeresen barangolnak a Loggerhead-sziget erdeiben.

 

A sorozat első részében az egyik ilyen kiránduláson találtakból kezdődik a kaland, a folytatásban azonban Tory Brennan és barátai a híres kalóznő, Anne Bonney (az Assassin’s Creed Fekete lobogóban is jelentős szerepet kap a hölgy) kincse után kutat, de persze másoknak is fáj rá a foguk.

 

Megjelenés: 2014. tavasz vége / nyár

írta: Kathy Reichs

műfaj: krimi / ifjúsági

 

Kathy Reichs ifjúsági sorozata mellett a Fumax Kiadó a felnőtt könyveit is ki foga adni 2014-től kezdve - a Temperance Brennan sorozat szolgáltatta az alapot a Dr. Csont tévésorozathoz.