Főkép

A General Press Kiadó célja a sokféle olvasói igény kielégítése. Legnépszerűbb sorozataik, a minőségi bestsellereket felsorakoztató Világsikerek-sorozat, a színvonalas Romantikus regények-sorozat vagy tudományos ismeretterjesztő széria, a Különleges könyvek-sorozat az elmúlt két évtized során számtalan rajongóra talált. Több éve indult Regényes történelem-sorozatuk is sikerrel debütált, érdekfeszítő történelmi regényeket felvonultatva. Íme az idén februárban várható megjelenéseik.

 

VILÁGSIKEREK-SOROZAT:

 

Linda Castillo: Utolsó lélegzet

 

Az amish családapa, Paul Borntrager éppen hazafelé tart a bricskáján három gyermekével, amikor egy útkereszteződésben hatalmas sebességgel beléjük rohan egy kisteherautó. A szörnyű balesetet csak az egyik gyermek éli túl, aki – bár szemtanúja volt a történteknek – képtelen segíteni a rendőrségnek. A helyszínre érkező Painters Mill-i rendőrfőnök, Kate Burkholder rémülten ismeri fel, hogy az áldozatok egykori barátnőjének, Mattie-nek a szerettei. Kate hatalmas elszántsággal próbálja felderíteni az első pillantásra cserbenhagyásos balesetnek tűnő ügyet, de nincs könnyű dolga: az amish közösség, amelynek egykor ő maga is tagja volt, elutasítóan viselkedik, és elzárkózik az együttműködés elől. Mattie szerencsére fokozatosan megnyílni látszik volt barátnője előtt, ám lassan kiderül, hogy senki és semmi sem az, aminek látszik. S miközben Kate kétségbeesetten igyekszik bepillantást nyerni barátnője titkaiba, s megvédeni az ártatlanokat, elfeledni vágyott múltja is lesújt rá…

 

A Linda Castillótól (Könyörgés, Néma eskü) megszokott izgalmas történetszövés, a rokonszenves, együtt érző és határozott Kate Burkholder nyomozó alakja, az amish életmód hiteles, érzékletes bemutatása és az érzelmek útvesztőiben megtévedt szereplők ábrázolása lebilincselő olvasmánnyá teszik az írónő legújabb regényét is – nem csak a krimirajongók számára.

 

Megjelenés: 2014. február 18.

ISBN: 978-963-643-535-6

Ár: 2990,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla, védőborító

Terjedelem: 328 oldal

 

Peter James: Az idő rabságában

 

Egy betöréses rablás során tízmillió font értékben tűnnek el antik tárgyak egy idős brightoni hölgy otthonából, aki a rablók brutális bántalmazásának következtében belehal sérüléseibe. Az ügyben nyomozást indító Roy Grace főfelügyelő meglepve tapasztalja, hogy a meggyilkolt hölgy családja számára az antik tárgyak nem tűnnek túl értékesnek – annál inkább egy régi zsebóra.

Az áldozat kilencvenöt éves öccsét, Gavin Dalyt az óra elvesztése arra sarkallja, hogy a törvénnyel mit sem törődve maga induljon el a családi ereklye felkutatására. A férfinak valami rejtegetnivalója van és egy ígérete, amit meg akar tartani… Az óra ír származású édesapjáé volt, akit 1922-ben raboltak el a New York-i kikötőkben dúló bandaháborúkban szerzett ellenségei, akik a kisgyermek Gavin édesanyját is megölték. Az idős férfi úgy érzi, tartozik szülei emlékének annyival, hogy az órát visszaszerezze, ezért idős kora ellenére is vállalja a kockázatot.

Grace főfelügyelő, miközben az idővel és a törvénykerülő utakat járó Gavinnel versenyt futva próbál megakadályozni egy újabb gyilkosságot, először a brightoni régiségkereskedelem alvilágában, majd New Yorkban nyomozva találkozik élete eddigi legveszélyesebb ellenfelével, akinek már nincs semmi vesztenivalója.

 

Megjelenés: 2014. február 28

ISBN: 978-963-643-534-9

Ár: 2990,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla, védőborító

Terjedelem: 360 oldal

 

ROMANTIKUS REGÉNYEK-SOROZAT:

 

Catherine Anderson: Csodálatos utazás

 

A jóképű Quincy Harrigan mindent megkapott az élettől, amire csak vágyott: a korábban sikeres rodeós saját birtokán lovakat tenyészt, jó kapcsolatot ápol apjával és testvéreivel, a nők rajonganak érte. A Harrigan család életét azonban tragédia árnyékolja be: Quincy sógornője, Loni leukémiás, és a halálán van. A férfi bármit megtenne, hogy megmentse a fiatal nő életét és fivére boldogságát. A megoldás éppoly váratlan, mint amilyen csodálatos. Egy reggel különös „betörőt”, egy vörös hajú, légiesen kecses lányt talál a farmján, aki Ceara O’Ceallaigh-ként mutatkozik be, és azt állítja, hogy meg tudja menteni Loni életét. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy az egyetlen agglegény a Harrigan családban, azaz Quincy azonnal feleségül vegye. A férfi még sohasem hallott ennél hihetetlenebb történetet, ám a családja nyomására és saját lelkiismeretének megnyugtatására házasságot köt Cearával. Lehet, hogy élete legrosszabb döntését hozta meg? Vagy épp ellenkezőleg, a gyönyörű lánnyal kötött házasság a legjobb, ami valaha is történhetett vele?

 

Catherine Anderson (Út a boldogsághoz, Rózsavirágzás, Szerencsepénz) ezúttal két különböző világból való emberről és kettejük kapcsolatáról mesél fordulatos, szenvedélyekkel teli regényében.

 

Megjelenés: 2014. február 20.

ISBN: 978-963-643-544-8 

Ár: 2990,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla, védőborító

Terjedelem: 352 oldal

 

REGÉNYES TÖRTÉNELEM-SOROZAT

 

Andrea Schacht: Hamis büszkeség

 

Egy hajnali órán holtan találják a kölni kereskedőasszony, Alyss férjét, Arndt van Doornét. A holttest mellett öntudatlanul ott fekszik a köszörűsmester, Mats. A nyomozással megbízott, sajátos eljárást követő ülnök szerint egyértelmű, ki követte el a gyilkosságot, noha a gyanúsított nem emlékszik semmire. Alyss és testvére, Marian azonban hisznek barátjuk ártatlanságában, ezért elhatározzák, hogy kiderítik az igazságot. A nyomozás előrehaladtával egyre több a megválaszolatlan kérdés és a lehetséges gyanúsított. Vajon mi dolga volt Kölnben a városból kitiltott Arndtnak? Hogyan került az elkábított Mats a gyilkosság helyszínére? Miért áll az ülnök érdekében, hogy több bizonyítékról tudomást se vegyen?

Mindeközben Alyss háznépének élete tovább bonyolódik: új szerelmek szövődnek, eljegyzések és házasságok köttetnek, egyesek útra kelnek, mások hazatérnek… És végre az asszony előtt is felsejlik a boldog jövő reménye.

 

Andrea Schacht (A kölni rejtély, Hozomány, A sólyom visszatér) regényfolyamának negyedik részében Alyss váratlan eseményekkel, saját érzelmeivel, sőt egy titokzatos hódolóval is kénytelen szembenézni.

 

 

Megjelenés: 2014. február 3.

ISBN: 978-963-643-561-5

Ár: 3600,- Ft

Formátum: 137×197 mm

Kötés: keménytábla

Terjedelem: 360 oldal