Főkép

Jeanette Winterston azt írja: „A könyv nem megteremti az otthont, hanem ő maga az, abban az értelemben, hogy - akárcsak egy ajtót - kinyitjuk, és bemegyünk rajta. Odabent másfajta időt, másfajta teret találunk.”

 

Az ekultura.hu kulturális portál 2003 óta, non-profit módon működik. Az évente megjelenő több ezernyi könyv, film és lemez közül az általunk említésre, megismerésre méltókat ajánljuk mindazok számára, akiknek fontos az olvasás, filmnézés, zenehallgatás.

 

2012 őszén, az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány létrehozásával kiléptünk a virtuális térből, hogy folytassuk és kibővítsük a kulturális missziót. Az EKKA célja a kulturális értékek ápolása, a magyarság és más országok kulturális kincseinek közzététele.

 

Maga a kultúra túlmutat a matérián, fizikai hordozói azonban kétség kívül pénzben mérhető és pénzen megszerezhető árucikkek. Akinek a napi megélhetése is bizonytalan, esetleg fedél sincs a feje felett, annak a kultúra csaknem minden formája elérhetetlenné válik. Az ekultura.hu szerkesztői közül többen segítő munkakörben dolgoznak, így az Alapítvány általános célja hamar konkrét feladatokká forrta ki magát.

 

Humanitárius és szociális szervezetek, gyermekotthonok, hátrányos helyzetű iskolák, hajléktalanszállók könyvtárainak bővítését tűztük ki célul.

 

Szinte minden háztartásban vannak felesleges könyvek, csak tároljuk, poroljuk őket. Kérjük, segítse az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány munkáját könyvfelajánlásokkal! A kallódó kötetek így újra betölthetik hivatásukat, visszavezetve szükséget szenvedő embertársainkat a szellem tüzéhez.

 

A szigorúan vett szakkönyvektől eltekintve szinte bármit szívesen fogadunk. Amire mindig szükség van: krimik, kalandregények, humoros írások, könnyedebb történelmi-, romantikus-, szórakoztató irodalom, verses kötetek, önismereti-, önsegítő könyvek, képes szakácskönyvek (elsősorban magyaros jellegű), életrajzok, meséskönyvek, ifjúsági- és kötelező olvasmányok.

 

Egyetlen kérésünk van csupán, az adománynak szánt könyv legyen teljes és ép.

A részletek egyeztetése ügyében kérjük, írjon az alapitvany (kukac) ekultura (pont) hu e-mail címre.

 

Mert hisszük, hogy a kultúra nem kiváltság, hanem segítő létszükséglet!