Főkép

Fülszöveg:

A kapuzárás előtti pánik minden férfit elkap. Ennek hatására azonban nem mindenki fektet le zsinórban 117 nőt!

Leif Lasse Andersson magas, viszonylag jóképű, boldog házasságban él, építi a karrierjét, két gyerek apja.

A felesége azonban bosszúból egy korábbi kalandja miatt éppen karácsony reggelén rúgja ki páros lábbal. És mit csinál ilyenkor, 2013-ban a magányos férfiember, aki társra, gyengéd érintésre vágyik? Felmegy az internetre!

 

A társkereső oldalak különös világában azonban nem kímélik a zöldfülű újoncokat. Leif harsány egérkattogtatás közepette megpróbálja belopni magát a nők szívébe, de többnyire csupán a lábuk között köt ki. A kezdeti hatalmas pofonok és pofára esések után azonban igazi nagymenőnek, sikeres szuperhímnek bizonyul.

Új ismerősei között ugyanúgy akad naiv bölcsészlány, kávébarna eszkorthölgy, kiégett úrinő, elvált anyuka, szilikon mellű plázacica, sőt szadomazo domina is.

 

Leif ráadásul felismeri, hogy a fejében két társbérlő él. A cowboy igazi rámenős macsó, aki valósággal falja a nőket. A másik a kisfiú, aki mindennél jobban vágyik a szeretetre. Miközben Leif ágyról-ágyra száguldozik nyitott Mercedesében, rájön, hogy a pénz és a szex önmagában nem boldogít.

Az őszinte és gyakran szókimondó történet során hősünk jobban megismeri önmagát. Férfiszemmel olvasva lenyűgöző az a hatékonyság, ahogy újabb és újabb ágyakban tűnik el. A női olvasó számára pedig kiderül, milyen is egy férfi lelke, hogyan forognak a fogaskerekek annak a pasinak az agyában, aki 117 nővel bújt ágyba. Kalandjait akár az internetes randizás tankönyveként is olvashatjuk.

 

Részlet a regényből:

Leif

 

Hát, sziasztok fiúk! Nektek írok, akik odakint tanácstalan arccal bámuljátok, ahogy elsöpör az életetek, miközben a sorházatok kiskertjében éppen a füvet nyírjátok, hogy utána elrohanhassatok a gyerekekért az iskolai sportünnepségre, majd kivágjátok a fűre a grillt, és szó nélkül eltűritek, hogy az asszony lebasszon, mert már megint odaégett a kolbi. Este még megnézitek a Fogadjunk, hogy…? legújabb részét, miközben hiábavalóan ácsingóztok arra, hogy négy hét titokban lerendezett kézimunkázás után anyu újra megengedi, hogy rámásszatok.

Természetesen közben végig gyönyörű nőkről álmodoztok. Sok, fiatal csajról, meg gyors és mindenekelőtt mocskosan szaftos szexről. Csakhogy ahhoz, hogy megint menő csávónak tarthassátok magatokat, igencsak rögös út vezet. Bizony ám! Jön a válás, Németországban átkerültök a létező legrosszabb adócsoportba, és a bútorozva kivett, egyszobás bérlakásban mikróval felmelegített konzerv spagettit zabálhattok. Nyeregbe szállva hosszú és veszélyes út vár rátok a sivatagon át! A porral borított ösvény két oldalán kiéhezett, tinédzser kölyköket nevelő ribancok rágcsálják azoknak a töketlen alakoknak a csontjait, akik nem voltak elég kemények ahhoz, hogy szingliként is életben maradjanak.

Az én utam az internet sivatagjában a társkereső honlapok és az online húspiacok útvesztőjén át vezetett, ahol önmagukat erősen túlértékelő csajszik százezrei várnak a szép, szőke herceg érkezésére. Álmaik lovagjától persze elvárás, hogy széles vállú, jóképű, jól kereső fickó legyen, akinek a bankszámláját majd szétveti a pénz. Mindez nem előny, hanem alapvető elvárás. A férfiember legyen aranyszívű, és imádja a gyerekeket. Ezenkívül nem zavarhatja a narancsbőrös, roggyant seggek látványa sem. Súlyba tett pofával viszi ki a szemetet, miközben kellő mennyiségű, zabolátlan férfiasság árad belőle. Hála a magasságos úristennek, az általunk lakott világegyetemben nem hemzsegnek az ilyen alakok, ezért aztán a legtöbb nő kénytelen beérni azzal, hogy a hozzám hasonló, félresikerült fickók fektessék meg!

Mielőtt azonban elmesélném nektek, hogy milyen körülmények között keltem útra a kietlen sivatagon át, talán helyénvaló volna, ha röviden bemutatkoznék.

Leif Lasse Anderssonnak hívnak. A többiek már az általános iskolában is LeiLának becéztek, amihez mostanra már sikerült gond nélkül hozzászoknom, hiszen a LeiLa név miatt a megfelelő helyen és a megfelelő időben a szép hölgyek közül jó páran azt gondolhatják, hogy körbeleng a nőiesség enyhe illata, sőt esetleg megfontolatlanul azt is hihetik, hogy egészen halványan ugyan, de metroszexuális volnék.

Svéd származású apánk iskolás koromban hagyott el minket. Már régen meghalt, én pedig azon töröm a fejemet, hogy milyen ember lehetett, hiszen ahogy telik az idő, innen, a messzeségből nézve feltámad bennem a gyanú, hogy kettőnk élete nagyon sok hasonlóságot mutat fel.

Apámhoz hasonlóan magas vagyok, és elönt a vágyakozás, ha megpillantok egy vitorlát. Megmaradt hajam még mindig szalmaszőke és apám túlságosan is ormótlan viking orra – melyet a régi fényképeken nem lehet nem észrevenni –, egész életem során ingerültséggel töltött el, hiszen az ormányom miatt, legalábbis profilból egyszerűen lehetetlen, hogy akár csak a legcsekélyebb mértékben is jóképű alaknak tartsanak.

Szemből nézve azonban a kék szemem a szó szoros értelmében ragyog, és körülötte a mosolygástól rengeteg apró ráncocska alakult ki. Az összhatás annyira nem is rossz. A képem azt a látszatot kelti, mintha valahol a lelkem legmélyén szeretetreméltó csínytevő volnék, bár a legtöbb nő csupán a visszafogott, északi fickót látja, amikor először rám pillant. Úgy vélik, egy ízig-vérig macsó pasi áll előttük.

Ez a keverék mindeddig meglehetősen jó hatással volt a nőkre. Valósággal vonzza őket ez a nyilvánvaló ellentét. Gyakran azt hiszik rólam, hogy titokzatos vagyok, és a szőke, szuperpasi miatt megvadulnak a hormonjaik, miközben úgy vélik, hogy vezetőbeosztású reklámszakemberként garantálhatom a jómódot, ha majd egy többszörösen összetett mozaikcsaládban élünk együtt. A csintalan kissrác pedig reménykedéssel tölti el a szívüket. Azt hiszik, hogy én esetleg más vagyok, mint az a rengeteg szarházi, aki csupán a lábuk közé akart befurakodni. Mindezeket többször is a tudtomra adták már, miközben a bevezető ivás és dugás után kimerülten feküdtem az előbb említett lábak között. A lányoknak azonban halvány lila gőzük sem lehetett arról, hogy a nagy seggfej csupán azért tolja maga elé az aranyos, kis csibészt, mert így jóval nagyobb esélyei lesznek arra, hogy valakit gyorsan lefektethessen.

 

Hajtóvadászat

 

„Neked nem nőre van szükséged. Az még túl korai volna. Igazából egy edző kell a hátad mögé, különben inged-gatyád rámegy erre a nagy randizgatásra.”

„Tied az állás!”, válaszoltam neki.

Így aztán Inezétől megtanultam az internetes ismerkedés tízparancsolatát.

 

1. parancsolat

Egy szót se higgyél abból, amit leírva látsz.

 

2. parancsolat

Egy szót se higgyél abból, amit a szemeddel látsz.

 

3. parancsolat

Függetlenül attól, hogy mi történik, tilos a szerelem!

 

4. parancsolat

Kezdetben tilos elárulni a nevedet, a telefonszámodat, vagy az e-mail címedet, mert biztos lehetsz abban, hogy öt esetből négyben csúnyán ráfázol.

 

5. parancsolat

Mindenkinél ragaszkodj egy új fényképhez, mégpedig olyanhoz, amit nem egy fényképész műtermében készítettek.

 

6. parancsolat

Ne legyenek reményeid. Tízből kilenc új kapcsolat kudarccal végződik.

 

7. parancsolat

Csakis olyan emberekkel menj el randizni, akik már a találkozás előtt is meséltek izgalmas dolgokat. Akkor legalább unatkoznod nem kell.

 

8. parancsolat

Kamuzni tilos. Ne hazudj se a külsőddel, se a testsúlyoddal kapcsolatban. Az első személyes találkozó során ugyanis úgyis minden kiderül.

 

9. parancsolat

Az első randi esetén csupán kávézni szabad. Ha lehetséges, még csak le se üljetek, mert úgy sokkal gyorsabban le lehet lépni.

 

10. parancsolat

Ha darabokban hever a szíved, akkor először is menjél el a szupermarketbe, számold meg sorban az ott lévő nőket és minden tizedikhez érve töprengj el azon, hogy az illető lehetne-e életed nagy szerelme? Akkor is, ha hetvenkét éves az anyóka és járókerettel mászkál. Ez segíteni fog annak a megértésében, hogy milyen nehéz az interneten megtalálni a megfelelő nőt.

 

Hazugság hazugság hátán

 

Ismét nyakig merültem az internetben. Nem mintha azt gondoltam volna, hogy ez a különös hely időközben valamivel bizalomgerjesztőbbé vált volna. Lassacskán azonban kezdtem felfogni az itteni törvényszerűségeket. A férfiak átverték a nőket, a nők átverték a férfiakat, miközben mindenki kétségbeesett vágyakozással eltelve megpróbálta megérteni, hogy mégis mi lehet az egész értelme. Képtelenség volt megtalálni a közös nevezőt, mivel a két nem teljesen eltérő okból jött fel a világhálóra. A célkitűzéseinknél jobban csupán az odáig vezető utak különböztek.

az interneten nyomuló pasik és a világhálón randizó csajszik között a hazugságok mindgyorsabban örvénylő rendszere alakul ki. Nem igazi hazugságok ezek, hanem a féligazságok és a csúsztatások különös egyvelege. A számos csalódáson átesett nők mindjobban felturbózott fényképekkel állítanak csapdát a menő pasiknak. Szemrebbenés nélkül hazudnak az életkorukkal kapcsolatban, hogy megkaparintsák maguknak azt a néhány hímet, akikkel tényleg megérné belemenni a kapcsolatot megerősítő párzásba. Mi, pasik viszont a jól bevált álcázási módszerek újabb és újabb variációjával védekezünk. Mivel pedig a próbálkozásainak csupán csekély töredéke jár sikerrel, ezért kénytelenek vagyunk egy időben egyre több tűzben tartani a vasat.

 

A hurrikán

 

Ekkoriban már teljes mértékben a kubai fotómodell, Maria bűvkörében éltem. Nagyon oda voltam ám érte. Felszámoltam az egész hárememet. Mindennek csupán az volt az oka, hogy a huszonhat éves Maria elképesztően csodálatos nőnek bizonyult. Az ég szerelmére, nem voltam én szerelmes belé, de valósággal lenyűgözött a fehér csizmába bújtatott, kávébarna lába, a hófehér, tartó nélküli combfix harisnyája. Legtöbbször ez volt minden öltözéke. Az ágyban pontosan úgy viselkedett, ahogy a Karib-szigetek leányától elvárható volt. Annyira gyönyörű volt az arca. Imádott szexelni, miközben mindenekelőtt arra törekedett, hogy nekem legyen jó az együttlétünk. Mindezek miatt új barátnőm árnyékában egészen egyszerűen kihunyt a többi lány. Semmi kedvem sem volt már ahhoz, hogy vadul rohanjak a nők után. A szakítások komolyan megviseltek.

Nem sokkal előtte odajött hozzám egy elképesztően dögös maca. Azok közé a bombázók közé tartozott, akiket szinte lehetetlen volt felszedni. A vállamra tette a két kezét, egészen közel hajolt hozzám, és ördögi mosollyal ezt mondta:

– Öreg, a csajod a legnagyobb bombázó itt ma éjjel.

– Ez igaz, de tegyél már egy szívességet nekem, és ezt mondd el neki is – válaszoltam.

A cicus ehelyett csupán egy csókot lehelt a képemre és utána alattomos mosollyal az arcán már el is riszálta magát a közelemből. A rövid közjáték éppen elég volt ahhoz, hogy az ismeretlent felháborodottan figyelő Maria az előbb említett módon dührohamot kapjon. A sok aljas pedig a kirohanását is megtapsolta.

Világos, utána sikerült megint befognom. Nagyon is izgalmasnak tartom, ha egy nő féltékeny egy kicsit, főleg abban az esetben, ha a kibékülésre a férfi WC-ben kerül sor, mint ahogy Mariával történt. Amikor a rendzavarás után kéz a kézben kisétáltunk a fülkéből, legalább tucatnyi pasi bámult utánunk. Tudtam, hogy kivétel nélkül engem tekintenek a példaképüknek.

 

A Kiadó engedélyével.