Főkép

Állítólag egyedül Magyarországon lett bajkeverő majom a még mindig inkább Kíváncsi George-ból (Curious George), aki például ebben a kis könyvecskében egyáltalán nem kever bajt, gyakorlatilag nem adódik semmiféle probléma. Ettől persze még lehet izgalmas az apró olvasók számára, hiszen ők még könnyen elhiszik, hogy kedvenc majmócájuk egy igazi dinoszaurusz nyomait találta a tó partján. Vagy ha nem, legalábbis izgalmas beleélniük magukat a lehetőségbe.

 

George fényképezőgéppel járkálva állatnyomokat gyűjt, míg végül már csak az őz nyoma hiányzik. Ebben George ösvénykarbantartó (legalábbis a könyvben ezzel foglalja el magát) barátja, Bill siet a kis majom segítségére, és megmutatja, hol látott őzet utoljára. Amíg az őzet keresi, George talál egy rakás másik nyomot is, míg végül rábukkan egy hatalmas, különleges lábnyomra, amit dinoszaurusznyomnak vél. Ahogy az lenni szokott, végül minden kiderül, és még a várva várt őzikéről is készül egy portré.

 

George-ot nem lehet nem szeretni. A II. világháború előtt született, és kitalálója, H. A. Rey kevéske csomagjában ülve, bicajon menekült ki Párizsból alig két órával azelőtt, hogy a város elesett. Ilyen kalandos kezdetek után már szinte sorsszerű, hogy világszerte a gyerekek kedvencévé vált.

 

Az eredeti képeskönyvek mellett rajzfilmsorozatok, egész estés rajzfilmek, két stop-motion rövidfilm és még egy könyvsorozat, illetve egy videojáték is jelzi, hogy a szeretni való kis bikfic George mennyire belopta magát a szívekbe. A Manó Könyvek választása mindebből a második könyvsorozatra esett, azaz a rajzfilmből készült kis füzetekre, amelyek átmenetet képeznek a tévé és a könyv között, ezáltal remélhetőleg sok aprósággal megkedveltetik az olvasást.