Főkép

Dedikálások, előadások és karácsonyi vásár a Vermes-villában

 

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a HistoryCon, a magyar történelmiregény-írók találkozója a felvidéki Dunaszerdahelyen, a város egyik legpatinásabb épületében, a Vermes-villában. 2013. december 7-én (szombaton) nem kevesebb, mint tizenegy író és ugyanennyi kézműves-, könyv-, méz-, sajt- és borárus veszi birtokba a Vermes-villát, hogy egy teljes napon át szórakoztassák egymást és a nagyérdeműt. Temérdek könyv, folyamatos dedikálás és érdekesebbnél érdekesebb, tartalmas beszélgetések – ezekkel lehet leginkább jellemezni a HistoryCont, ezt a téli könyvünnepet.

 

A rendezvény idén annyival újít, hogy még a tavalyinál is sokkal jobban ráfókuszál az irodalomra, és magára az írótalálkozóra, mint olyanra. Ugyanakkor szigorú pofa helyett a jókedv és a játékosság dominál majd. Például az, hogy kik lesznek a 16:30-tól, majd 18:00-tól kezdődő csoportos beszélgetések résztvevői, csak ott, helyben fog kiderülni: az előadásokon öt, illetve hat alkotóval beszélget Štefkovič Patasi Ági moderátor, de hogy az egyes beszélgetéseken pontosan kik alkotnak majd csoportokat, azt közvetlenül az előadások előtt sorsolják ki egy kalapból.

 

Lesz egy egész nap tartó szavazás is, melyen eldől, ki a közönség kedvence: a HistoryCon 2013 Írófejedelmét zárás előtt, 19:30-kor hirdetik ki, s ajándékozzák meg oklevéllel és egy palack kiváló borral. Karácsonyi könyvfát is állítanak majd, melyhez a közönségtől várnak segítséget, „alapanyagot”, azaz otthon feleslegessé vált vagy akár több példányban meglévő könyveiket: a könyvfaállítók közt szintén ajándékcsomagot sorsolnak ki, a felhasznált könyveket pedig az Ekultura.hu Kulturális Alapítvány rászorulóknak, hajléktalanoknak adja tovább. Szintén újdonság, hogy a helyszínen megvásárolható lesz a HistoryCon 2013 fesztiválújságja is, melyben interjú olvasható az összes íróval, és két autogramoldallal is kedveskednek az olvasóknak.

 

Egy biztos: idén is fantasztikusan érzi majd magát mindenki, aki ellátogat erre a nagyszerű téli könyvünnepre, azaz 2013. december 7-én a dunaszerdahelyi Vermes-villába, 14:00-tól 20:00-ig!

 

A HistoryCon 2013-on résztvevő, előadó és dedikáló írók listája:

Bán Mór, Benkő László, Benyák Zoltán, Bíró Szabolcs, Fábián Janka, Muhary Zalán, Nagy Attila, Rozsnyai János, Szélesi Sándor, Trux Béla, Urbánszki László

 

Hasznos linkek a HistoryCon 2013 kapcsán:

- Ingyenes online programfüzet

- A karácsonyi könyvfaépítő verseny tudnivalói

- Facebook-eseménymeghívó

 

Forrás és további info: http://historiumkiado.eu