Főkép

A Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztálya és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér 13. alkalommal szervezi meg a Győri Könyvszalont, a vidék legnagyobb könyves rendezvényét.

Az idei rendezvény egy plusz 0. nappal is kiegészül, Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából, melynek a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér ad otthont.

 A színház épületében felállított standokon 46 kiadó lesz jelen.

Több mint 10 helyszínen 109 különböző program – könyvbemutató, koncert, színházi előadás, játszóház, konferencia – várja az érdeklődőket.

A színház mellett a Látogatóközpont, a Kisfaludy Könyvtár, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum épületei (Esterházy-palota, Apátúr-ház), a Zichy-palota és a VOKE Arany János művelődési háza is helyet ad könyves programoknak.

 A XIII. Győri Könyvszalon alkotói díját Lackfi János József Attila-díjas költő veheti át a Könyvszalon ünnepélyes megnyitóján, október 25-én, 11 órakor a színházban.

 

Kiemelt programjaink:

- a Sebő együttes Weöres-koncertje

- a Muzsikás együttes jubileumi koncertje Petrás Máriával

- Tolcsvay László – Tolcsvay Béla: Magyar Mise

- Tóbiás Matiné – Lukácsházi Győző műsora a győri filharmonikusokkal – rádiófelvétel!

 

A Könyvszalon szerzőiből:

Várady Szabolcs, Háy János, Czigány György, Szentmihályi Szabó Péter, Kiss Judit Ágnes, Horváth Viktor, Bán Mór, Kádár Annamária, Frei Tamás, Bárdos András, Vámos Miklós, Veiszer Alinda, D. Tóth Kriszta.

 

Győri illetőségű szerzőink:

Szigethy Gábor, Villányi László, Keszei L. András, Réti Attila, Fábián György, Benkő László, Antal Judit, Szalai Zsolt, Sütő Csaba András, Szabó Béla

 

Programkínálatunkból:

Kormorán Memory Band, Kolompos együttes, Bluesügyi Hivatal, Cabaret Medrano, Eszter-lánc Mesezenekar koncertje, Dvorák&Patka pantomimszínháza, Mikó István Svejk vagyok című pódiumelőadása, a Szkalla-lányok Béres Ilona és Tordai Teri előadásában.

 

A XIII. Győri Könyvszalon műsorfüzete a következő linken érhető el:

https://www.dropbox.com/s/tj3gmpxgsqa94ka/XIII_Gyori_Konyvszalon-musorfuzet.pdf

 

Forrás:

www.gevk.hu

www.gyoriszalon.hu